Un deputat “garantat Vanghelie”, via Dan Diaconescu, candidat PNL la consiliul judetean Satu Mare

Un deputat “garantat Vanghelie”, via Dan Diaconescu, candidat PNL la consiliul judetean Satu Mare

Un deputat “garantat Vanghelie”, via Dan Diaconescu, candidat PNL la consiliul judetean Satu Mare

by April 7, 2016 0 comments

Traseismul politic este o meteahna veche in politica romanesca. Nu conteaza ideologia, n-are importanta raportarea la  un sistem de valori, nu  reprezinta nimic  etica morala si profesionala, ce sa mai vorbim de caracter? Totul se circumscrie propriilor interese. Drept urmare, totul se reduce la orientarea in spatiu, smecheria de moment, oportunism si speculatie.

Asa am putea caracteriza viata politica, plina de aventuri a presedintelui PNL Satu Mare, Romeo Nicoara. El este deputat PNL  de Ferentari, ( garantat Vanghelie), fost PP-DD, care in trecut a fost parlamentar PNL  de Teleorman si mai nou, candidat la consiliul judetean Satu Mare. Un salt peste timp, slalom printre partide:  mai intai consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, apoi prieten bun cu Crin Antonescu, un apropiat al lui Dan Diaconescu, simpatizant Marian Vanghelie, pentru ca, in cele din urma sa ajunga bun amic cu Alina Gorghiu.   Drept urmare, deputatul garantat Vanghelie, acum stampilat Alina Gorghiu.

Dar sa nu credeti ca ajuns usor aici. Oricum, a stiu sa dea bine din coate pana a pus mana pe filiala liberal  din Satu Mare. Pentru ca aici, s-au dat batalii grele dupa ce Ovidiu Silaghi  a trecut  la ALDE. Organizatia era “varza” si se duceau lupte intestine intre liderii vechi PDL si PNL. Romeo Nicoara si-a facut  dusman de moarte pe Andreea Paul (Vass), deputat de Tara Oasului, care ar fi dorit sa preia ea organizatia unita a PNL.

Si potrivit declaratiei de avere, Romeo Nicoara se dovedeste a fi un comis-voiajor. Desi are domiciliul stabil in Satu Mare, el  detine  trei terenuri extravilane, peste 2000 mp,  in comuna Petrechioaia, judetul Ilfov. Nu mai are decat un autoturism Fiat din 2008, dar si o datorie la banca de 35.400 euro, cu termen limita de returnare in 2024.

Si-a inceput cariera politica la PNL, trecand prin organizatia liberala din Satu Mare, unde o vreme a fost chiar presedinte al organizatiei de tineret. In 2005, l-a prins pe Dumnezeu de picior si din Satu Mare a zburat in functia de consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu, pozitie pe care a detinut-o intre 2005 si 2007. Apoi, in 2008, Crin Antonescu l-a ajutat sa candideze in Teleorman pentru un post de deputat, unde, avand si sprijinul lui Liviu Dragnea, a ajuns deputat.

La alegerile din 2012, lucrurile nu au mai mers asa de bine si s-a vazut in afara schemei USL pentru parlamentare. Ca sa nu ramana fara post,  a facut o manevra smechereasca, care a functionat foarte bine: a intrat in gratiile lui Dan Diaconescu, acesta fiind la vremea aceea, pe val. Si pentru a fi sigur de castigarea alegerilor, Diaconescu l-a pus in legatura cu Marian Vanghelie, stapan pe sectorul 5. Acolo, unde scria “ Garantat Vanghelie” tiganii l-au votat pe  Romeo Nicoara  deputat PP-DD de Ferentari. Un aranjament de Dambovita, ppededisto-pesedist, din care a castigat un liberal de Satu Mare.

Dupa ce si-a vazut sacii in caruta, Nicoara i-a parasit pe  Diaconescu si Vanghelie , pentru a se intoarce  la prima dragoste. Nimeni nu stie ce a facut migratorul satmarean pentru tiganii din Ferentari, din calitatea sa de ales in colegiul sector 5, dar cert este ca postul de deputat in Parlamentul Romaniei  a reprezentat o buna trambulina pentru Nicoara pentru a sari direct in functia de presedinte al PNL Satu Mare. Si asta datorita stofei sale de combanagiu si oportunist, care a profitat de degringolada organizatiei liberale dupa plecarea masiva, odata cu Ovidiu Silaghi, a liberalilor la ALDE. De aceasta manevra a ramas masca insasi deputatul Andreea Paul (Vass), si ea fiind catapultata din Bucuresti, in colegiul de Oas, via Salaj.

In acest context ne punem, indreptatit , intrebarea: ce poate face oportunistul Romeo Nicoara , pentru oameni,  daca ar fi ales,  in calitatea de presedinte al consiliului judetean Satu Mare? I-a vandut odata pe liberali, apoi pe cei din PP-DD, nu facut nimic, din pozitia de parlamentar,  nici pentru teleormaneni, dar nici pentru cei din Ferentari. S-a vazut clar ca acest persoanj nu este decat un simplu vanator de posturi publice, nicidecum un om aplecat asupra nevoilor omului simplu.

Citeste si :http://www.ancheteonline.ro/2014/06/penelistul-interimar-de-la-satu-mare-vrea-sa-dea-bir-cu-fugitii-nimeni-din-filiala-nu-mai-asculta-de-bucuresti/

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.