Valeriu Zgonea, out! PSD pregateste executia numarului 2 din partid

Valeriu Zgonea, out! PSD pregateste executia numarului 2 din partid

Valeriu Zgonea, out! PSD pregateste executia numarului 2 din partid

by April 25, 2016 0 comments

Biroul Permanent National al PSD se intalneste in sedinta luni, de la ora 11.00, urmand ca miercuri sa se reuneasca in sedinta conducerea extinsa – Comitetul Executiv National (CEx). Sedintele au loc dupa ce vineri presedintele PSD a fost condamnat definitiv la doi ani cu suspendare in dosarul Referendumului, ceea ce a declansat o disputa in partid ca urmare a declaratiilor lui Valeriu Zgonea, presedintele executiv al partidului, singurul care a sugerat ca Dragnea trebuie sa se retraga din fruntea PSD.

La sediul PSD s-a aflat pentru circa 15 minute si presedintele UNPR, Valeriu Steriu, inainte ca sedinta sa inceapa.

Intrebat inainte de sedinta despre o suspendare sau excludere a lui Zgonea din partid, Dragnea a raspuns: “Discutam miercuri in CEx.”

La randul sau, la venirea la sediul partidului, Zgonea a dat de inteles ca nu isi va da demisia, ci se va supune deciziei partidului, dar a atras atentia ca partidul “se indreapta cu ochii inchisi si pasi repezi spre prapastie” si ca risca sa ramana “cu o singura voce: laude conductarorului iubit”.

El a repetat ceea ce a spus si in postarea sa de pe Facebook, pentru care lideri din partid precum seful PSD Diaspora Catalin Radulescu sau al organizatiei de Olt, Paul Stanescu, i-au cerut demisia.

“Nu plec si nu fug atunci cand lucrurile nu imi covin. Cred ca PSD trebuie condus de oameni corecti. Sa nu ne facem ca nu intelegem. Astazi imparatul este gol. PSD se indreapta cu pasi repezi si cu ochii inchisi spre prapastie. Functia ma obliga sa blochez moartea partiului sub povara problemelor unor lideri” a spus Zgonea.

Intrebat daca isi doreste functia de presedinte al partidului: “Eu sunt un om care imi cunosc limite. Cred ca sunt suficienti de multi oameni cinstiti si corecti care ar pot sa asigure o conducer interimara. Nu trebuie sa ii lasam astazi pe cei car candideaza sub povara  problemelor liderilor sai. Este datoria noastra ca PSD modern, daca nu vrem sa ramanem un partid cu o singura voce: laude conductarorului iubit. Daca opinia mea nu corespunde cu opinia  sutelor de mii de membri, atunci cei care mi-au dat aceasta functie trebuie sa decida ca aceasta functie corspunde principiilor si valorilor social-democrate.  PSD trebuie sa fie condus de oameni integri, decenti si responsabili. Sunt un membri si raman un membru fidel. Daca voi fi demis, daca mi se retrage sprijinul, ma supun deciziilor lor. Tot ei sunt cei care au decis sa fiu presedinte executiv sau presedintele Camerei Deputatilor” a mai spus Zgonea.

O eventuala suspendare sau excludere a lui Zgonea se poate decide numai in Comitetul Executiv al partidului.

Dragnea a declarat duminica seara ca Zgonea nu i-a cerut demisia in sedinta CexN de vineri, ci pe Facebook, si s-a declarat dezamagit de o astfel de atitudine.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.