Guvernul a decis: alegerile parlamentare, pe 11 decembrie. PSD hulește, PNL exultă

Guvernul a decis: alegerile parlamentare, pe 11 decembrie. PSD hulește, PNL exultă

Guvernul a decis: alegerile parlamentare, pe 11 decembrie. PSD hulește, PNL exultă

by August 31, 2016 0 comments

Alegerile parlamentare se vor desfasura pe 11 decembrie, potrivit unei hotarari adoptate in sedinta de miercuri a Guvernului, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu. El a confirmat astfel informatia data initial pe surse de Agerpres. 11 decembrie este data dorita de PNL, in timp ce PSD isi dorea organizarea alegerilor in 4 decembrie.

Premierul Dacian Ciolos declara, pe 25 august, ca va anunta in aceasta saptamana data alegerilor parlamentare.

Pana acum, variantele vehiculate in media si luate in calcul de Guvern pentru organizarea alegerilor generale din acest an au fost 27 noiembrie, 4 decembrie si 11 decembrie.

Guvernul a aprobat si completari la legislatia electorala, pentru a facilita exercitarea dreptului de a alege pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate.

Tot mircuri, Guvernul a adoptat 3 hotarari prin care sunt stabilite masurile tehnice necesare bunei organizari si desfasurari a alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor din 2016, calendarul actiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor, precum si cheltuielile necesare pregatirii si desfasurarii in bune conditii a alegerilor.

Astfel, campania electorala se va desfasura in perioada 11 noiembrie – 10 decembrie. Listele electorale permanente se vor intocmi cel tarziu cu 3 zile inaintea alegerilor, pe 8 decembrie.

Pentru buna organizare a alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor din 2016 s-a aprobat suma totala de 227,7 milioane lei. Fondurile necesare sunt prevazute in bugetele MAI, MAE, AEP, STS, INS, pe categorii de cheltuieli.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.