Victor Ponta l-a dat în gât pe Tăriceanu, la procurorii DNA, fără să vrea

Victor Ponta l-a dat în gât pe Tăriceanu, la procurorii DNA, fără să vrea

Victor Ponta l-a dat în gât pe Tăriceanu, la procurorii DNA, fără să vrea

by August 26, 2016 0 comments

Victor Ponta l-ar fi denuntat pe Calin Popescu Tariceanu la DNA, in dosarul privind retrocedarea catre “Printul” Paul (Lambrino) a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov, in care presedintele Senatului a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, scrie ziarul Adevarul. Nu este clar daca Ponta l-a turnat pe Tariceanu cu intentie sau din greseala.

Tăriceanu a fost prins mintind de procurorii DNA in urma unor interceptări făcute în baza unui mandat pe siguranţă naţională.

Monitorizarea îi viza pe consultantul Tal Silberstein, ziaristul Dan Andronic şi fostul consilier Marius Marcovici.

Potrivit ziarului Adevarul, Călin Popescu Tăriceanu a intermediat mai multe întâlniri între consultantul israelian Tal Silberstein şi Victor Ponta, pe vremea cand acesta era prim ministru.

Detaliile au apărut în timpul procesului de la Curtea Supremă, în care Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce, în calitate de martor, ar fi dat mai multe declaraţii în care ar fi ocolit adevărul.

In acest dosar, mai multe VIP-uri, printre care afaceristul Tal Silberstein, miliardarul Benyamin “Beny” Steinmetz, milionarul Remus Truică, patronul “Evenimentului Zilei”, Dan Andronic, şi fostul consilier guvernamental Marius Marcovici, sunt judecate pentru retrocedarea frauduloasă a averii pretins moştenite de “Printul” Paul (Lambrino).

Atunci când a fost audiat, Tăriceanu a negat că a ţinut legătura cu Andronic şi Silbestein, după ce aceştia i-au oferit consultanţă la alegerile din 2008. El doar a admis unele întâlniri sporadice şi a negat vehement că l-ar fi prezentat/introdus pe israelian altor politicieni din România.

Interceptările au scos insa la iveală faptul că unul dintre politicienii pe care Tăriceanu i-a prezentat lui Silberstein este Victor Ponta, prietenul şi partenerul său din USL.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.