Cum a confiscat PNL Arad sărbătoarea de la Țebea, închinată lui Avram Iancu

Cum a confiscat PNL Arad sărbătoarea de la Țebea, închinată lui Avram Iancu

Cum a confiscat PNL Arad sărbătoarea de la Țebea, închinată lui Avram Iancu

by September 12, 2016 0 comments

Consilierul judeţean PSD Florin Tripa semnalează abuzul de putere comis ieri la Ţebea de către conducerea Consiliului Judeţean Arad, acela de a alătura, pe un cort instalat la faţa locului, sigla PNL cu însemnele instituţiei, scrie livearad.ro.

„Mă întreb cine a mandatat această tentativă grosolană de politizare, o încercare de a acumula capital electoral pe fondul unei sărbători dedicate memoriei eroului naţional Avram Iancu. În definitiv mai un pic şi călcaţi pe urmele lui Csibi Barna, ca nivel de insolenţă, domnule Cionca ! Evident că nu este nici legal, nici etic, nici moral să contopiţi cu ocazia unei sărbători a tuturor românilor simbolistica propriului partid cu efigia unei instituţii a Statului, pe care prin forţa lucrurilor o conduceţi. Ar trebui să vă dea de gândit, independent de gradul dumneavoastră de instruire şi cultură şi să realizaţi că un asemenea afront nu poate trece nepedepsit.

Pentru informarea conducerii liberale a CJA, funcţionarea acestei instituţii este reglementată de Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, document care în mod sigur nu pomeneşte despre asemenea barbarii şi nici nu permite libertăţi de reprezentare de o factură eminamente stalinistă. Ba zic eu să vedeţi dacă nu este cumva şi anticonstitutional. Partidul, poporul şi instituţiile statului în aceeaşi pălărie, partidul-Stat, sunt jucării de propagandă care aparţin unei epoci pe care o credeam cu toţii de mult apusă. Nu e prima ocazie în care Iustin Cionca se comportă ca un prim secretar comunist şi episodul în care şi-a vărsat mânia proletară asupra primarului de la Moneasa, Ioan Herbei constituie un exemplu grăitor. Luând în considerare abuzul comis ieri si gravitatea sa, nu pot decât să-i cer demisia domnului Cionca, care a dat dovadă că este nedemn de a conduce această instituţie, manifestându-se ca un politruc”, afirmă consilierul judeţean Florin Tripa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.