Cum va controla baronul Mircea Hava campania electorală a PNL pe zona Ardealului

Cum va controla baronul Mircea Hava campania electorală a PNL pe zona Ardealului

Cum va controla baronul Mircea Hava campania electorală a PNL pe zona Ardealului

by October 17, 2016 0 comments

Retragerea lui Vasile Blaga din fruntea PNL a creat o mare frustrare în fostul PDL. S-a  rupt   echilibrul de putere dintre cele două aripi din partid, liberală și pedelistă, mergându-se pe varianta de președinție unică,  asigurată de  Alina Gorghiu. Numirea lui Gheorghe Falcă în poziția de șef de campanie nu este decât o mica consolare.  S-a luat această decizie  pentru că omul de încredere al lui Blaga, primarul Mircea Hava, a refuzat să devină copreședinte.

Surse din partid susțin că Vasile Blaga i-ar fi propus lui Hava să devină președinte al PNL alături de Gorghiu și să protejeze interesele foștilor pedeliști în partid. Hava ar fi refuzat deoarece nu vrea să renunțe la propriile interese construite în timp la Alba Iulia, pentru un post efemer la București. S-a ajuns însă la o înțelegere mutuală ca Mircea Hava să tragă sforile din spate și să coordoneze campania electorală de pe zona Ardealului, unde, sunt fiefurile foștilor portocalii.

Mircea Hava poate fi declarat  baronul PNL al  Ardealului, el controlând cam tot ce mișcă în partid pe această zonă.  El nu a scăpat frâiele nici în perioada guvernării Cioloș,  având legături directe cu cabinetul premierului. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a trecut pe la Alba Iulia pentru a-l felicita personal pentru marile realizări ale edilului în privința absorției fondurilor. O acțiune pur politică, doarece nu s-a discutat și despre calitatea lucrărilor efectuate cu fonduri europene!

Potrivit surselor noastre, Hava  are un cuvânt greu de spus, alături de Ilie Bolojan, pentru candidaturile PNL pe zona Transilvaniei. El își va pune oameni fideli nu numai în județul Alba, ci și în alte județe ( vezi cazul lui  Doru Oprișcan , fost coleg de școală, pe listele PNL Mureș). În Alba, Hava  a impus pe liste  doar oameni fideli, care nu-i ies din cuvânt și care îi reprezintă interesele  în Parlament. Un mic compromis l-a făcut în privința candidaturii vicepreședintelui CJ, Florin Roman, om de încredere al lui Teodor Atanasiu, un liberal exilat chiar de Hava, care este nevoit să candideze la Buzău. Trebuie precizat că foștii liberali au viața grea în Ardeal, primarul de la Alba Iulia având grijă să-i ostracizeze. Acesta este motivul pentru care ALDE și-a construit puternice structuri pe această zonă  a țării, formată, în special din foști liberali.

Mircea Hava este un om liber acum, el scăpând de toate dosarele penale. Deși s-au constatat numeroase fapte de corupție , prezentate de procurori în referate de urmărire penală, dosarele sale s-au evaporat instataneu. Cine acolo sus îl iubește! În primul său dosar penal, din anul 2013 el era acuzat de abuz în serviciu pentru delapidarea primăriei Alba Iulia cu 29 milioane de lei. Această sumă a fost acordată drept subvenție companiei de transport public,  STP Alba Iulia, condusă de un prieten al lui, Stelian Nicola. Serviciul de transport public a fost concesionat firmei lui Nicola, fără licitație publică. Primăria Alba Iulia  a acordat subvenție acestei companii pentru transportul gratuit acordat elevilor pensionarilor si persoanelor cu dizabilități. În urma unor verificări, s-a constatat că , aproape întreaga populație a orașului Alba Iulia ar fi fost asistați sociali: pensionari, școlari, persoane cu dizabilități, Adică, o sumă umflată la greu , pentru a umple buzunarele companiei prietenului său, din bani publici. Deși faptele se puteau foarte ușor proba, dosarul deschis de DNA nici măcar nu a ajuns la instanță(????). Procurorii au dat NUP tuturor învinuiților din dosar.

Un alt dosar penal de care Hava  a scăpat,  este referitor la sponsorizarea din bani publici a echipei de fotbal a orașului. În timp ce la Târgu Mureș, Ploiești sau Buzău, aleși locali au fost trimiși în judecată sau chiar condamnați pe cazuri similare, Mircea Hava a scăpat basma curată. Dublă măsură în justiție???

El a fost eliberat  de acuzații pe motiv că fapta sa nu a fost făcută cu intenție!!! Dar cum rămâne cu gaura produsă la bugetul local în valoare de 12 milioane de lei, bani sifonați care au ajuns în buzunarele societății comerciale Fotbal Club Unirea 2006???

În concluzie, neprihănitul Mircea Hava va urmări din spate întreaga campanie electorală a PNL, tocmai pentru a-și consolida influența, la toate nivelurile, pe zona Ardealului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.