Mident Style: Anxietatea în cabinetul stomatologic

Mident Style: Anxietatea în cabinetul stomatologic

Mident Style: Anxietatea în cabinetul stomatologic

by October 11, 2016 0 comments

Vom vorbi astazi despre ”Anxietatea in cabinetul stomatologic”, care sunt cauzele acesteia, de unde vine această teamă și cum o putem învinge.

In acest articol ne propunem ca, impreuna cu medicul dentist Alexandra Mihai, din cadrul clinicii Mident Style, sa aducem mai multa lumina asupra a ce înseamna anxietatea resimtita la stomatolog, care e mecanismul prin care aceasta se produce si cum o putem depasi si controla cat mai bine.

Frica de medic  este des intalnita, insa cei mai multi dintre noii  se tem atat de mult incat amana la nesfarsit vizita la dentist. Fie  datorita durerii, a sensibilitatii dentare sau chiar a zgomotului neplacut, aceste perceptii resimtite  in  timpul vizitei la stomatolog  functioneaza  ca un obstacol in rezolvarea problemelor dentare.

Studiile arata ca frica de dentist nu este innascuta, ci dobandita, fie din propriile noastre experiente neplacute, fie din experientele  celor din jurul nostru care ne pot influenta perceptia noastra asupra vizitei la medic.

Principalele cauze  ce pot determina anxietatea sunt :

  • Durerea si experientele neplacute din copilarie,

Frica de durere poate fi rezultatul unor experiente stomatologice neplacute din trecut.De exemplu: primul act medical stomatologic, incomod si dureros, care a generat frica de medicul dentist, uneori pentru toata viata. Manifestari : tremur,transpiratia palmelor mainilor, ritm cardiac rapid,stomac dureros.

  • Experiente  inspaimantatoare din adolescenta sau etapa de adult.

Manifestare: nervozitate, respiratie dificila. Cel mai puternic  factor ce poate induce durerea în timpul procedurilor stomatologice este anxietatea dentară. Pacienţii anxioşi erau de patru ori mai predispuşi să simtă durere decât pacienţii non-anxioşi, după ce eliminam alţi factori.

Dentofobia, ca multe alte fobii poate fi tratată. Cel mai important aspect  este să identificăm cât de puternică este această fobie pentru a gasi solutia potrivita de a o preveni,controla sau trata.

Pentru a trata o dentofobie incipientă, care nu se manifestă foarte puternic, se pot folosi unul sau mai multe din trucurile din lista de mai jos:

  1. Înainte de a incepe tratamentul, purtaţi o discuţie cu dentistul în care să îi explicaţi care sunt temerile dumneavoastra. Această discuţie preliminară este benefică atât pentru pacient cît şi pentru medicul stomatolog deoarece acesta va şti ce tehnică trebuie să aplice.
  2. Dacă vă este teamă de dentist puteti merge însoţit la consultaţie. Prezenţa unei persoane cunoscute vă poate ajută să vă detensionaţi şi să fiţi mult mai relaxat.
  3. Rugaţi-l pe medicul dentist să vă explice fiecare procedură pe care urmează să o facă. Această lucru vă poate diminua din teamă.
  4. Încercaţi să nu vă concentraţi pe sunetul făcut de instrumentarul medicului, ci pe faptul că nu simţiţi nici un fel de durere.

În cazul dentofobiei medii se foloseşte aşa numita inhalosedare. Inhalosedarea presupune inhalarea unui gaz ce îţi conferă o stare de linişte şi relaxare. Mai exact eşti constient pe tot parcursul intervenţiei, insa senzatia de frica dispare.

Clinica Mident Style va ofera oportunitatea de a privi vizita la dentist ca pe o experienta placuta si relaxanta , datorita atentiei deosebite pe care o acordam pacientilor nostrii, dar si a tehnicilor speciale de relaxare , precum INHALOSEDAREA (cititi  AICI)

Pentru pacientii cu dentofobie severa se pot aplica şi alte tehnici, ca de exemplu sedarea intravenoasă sau anestezia generală. Ambele variante se aplică doar în cazuri excepţionale, în care fobia de dentist este atât de puternică, încât pacientul pur şi simplu nu poate suporta să fie treaz pe parcursul tratamentului.

Nu trebuie sa lasati ca anxietatea sa va controleze viata. La ora actuala exista o multime de modalitati prin care puteti avea parte de tratamentul dentar, chiar daca suferiti de anxietate dentara.

Mident Style va asteapta cu oferte si multe alte surprize!!!!

Pentru cei care doresc să-și facă o programare, clinica Mident Style vă așteaptă în: Șos. Colentina nr.16, Bloc IRIS (A2), Complex Rose Garden sau la nr. de telefon: 021.380.26.37, fax: 0722.452.975, email: contact@midentstyle.ro.

Mident Style vă așteaptă într-un cadru elegant și profesionist cu servicii de buna calitate.

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.