Liviu Dragnea va da statul roman in judecata la CEDO, pe cazul “Referendumul”

Liviu Dragnea va da statul roman in judecata la CEDO, pe cazul “Referendumul”

Liviu Dragnea va da statul roman in judecata la CEDO, pe cazul “Referendumul”

by April 27, 2017 0 comments

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat joi că va da România în judecată la CEDO, după ce un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația la executare depusă de președintele PSD împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul “Referendumul”.

„Există acest demers finalizat, așa cum era de așteptat, cu respingerea contestației. M-a repus în posibilitatea de a face două demersuri la CEDO și la Curtea Europeană de Justiție de la Luxembourg. Acțiunile sunt aproape finalizate și în foarte scurt timp avocații vor depune la CEDO”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a demarat, în luna februarie, o acțiune de redeschidere a procesului ‘Referendumul’, prin depunerea în instanță a unei contestații la executare, o cerere extraordinară de atac.

Avocații acestuia au cerut în instanță anularea deciziei din dosarul “Referendumul”, pe motiv că două judecătoare din complet, printre care și Livia Stanciu, s-au pensionat înainte de redactarea motivării, iar în locul lor a semnat altcineva. De asemenea, ei au reclamat faptul că a fost depășit termenul de 30 de zile pentru redactarea motivării în acest dosar.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.