CCR: Este obligatarie stabilirea unui prag minim pentru abuzul in serviciu

CCR: Este obligatarie stabilirea unui prag minim pentru abuzul in serviciu

CCR: Este obligatarie stabilirea unui prag minim pentru abuzul in serviciu

by June 6, 2017 0 comments

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins, marti, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu ce viza sintagma “indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu”, ridicata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, iar in ceea ce priveste stabilirea unui prag minim peste care abuzul in serviciu sa fie considerat infractiune, CCR arata ca acest lucru nu intra in sarcina sa, anunta News.ro, citand surse din cadrul Curtii Constitutionale.

Judecatorii CCR au declarat, marti, inadmisibila sesizarea privind sintagma “indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu” motivand ca s-au pronuntat in trecut pe acest subiect.

In ceea ce priveste stabilirea un prag minim pentru prejudiciul la abuzul in serviciu, Curtea Constitutionala a aratat ca nu este sarcina sa sa decida un astfel de prag.

Instanta Suprema a decis pe 28 martie sa sesizeze CCR in privinta definitiei abuzului in serviciu, la cererea fostei sotii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana.

Bombonica Prodana a depus, pe 2 martie, o cerere de sesizare a Curtii Constitutionale privind definitia abuzului in serviciu pe doua aspecte. Unul dintre aspecte a vizat neclaritatea sintagmei “indeplineste in mod defectuos” daca nu exista stabilit un prag minim valoric pentru ca o infractiune sa fie definita ca abuz in serviciu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.