Sondaj: Liviu Dragnea a scăzut dramatic la capitolul ” încredere”. PSD se menține la peste 40 de procente

Sondaj: Liviu Dragnea a scăzut dramatic la capitolul ” încredere”. PSD se menține la peste 40 de procente

Sondaj: Liviu Dragnea a scăzut dramatic la capitolul ” încredere”. PSD se menține la peste 40 de procente

by July 25, 2017 0 comments

Fostul premier Victor Ponta dezvăluia cifre din sondajele interne ale PSD, prin care arăta că Liviu Dragnea este la 15% grad de încredere. Sociologul Marius Pieleanu lansează pe piață cifrele pe care realizează analizele institutul de cercetare sociologică Avangarde și susține că Dragnea se află la 27-33% grad de încredere. De asemenea, Pieleanu explică că momentul care l-a doborât pe Liviu Dragnea este OUG 13.

De notat că cifrele avansate public de Victor Ponta au fost confirmate de la vârful PSD de secretarul general Marian Neacșu, cel care a recunoscut că Liviu Dragnea este foarte preocupat de această situație.

”Liviu Dragnea nu este într-o cădere catastrofală. În momentul alegerilor parlamentare avea 48% spre 50%, iar de atunci a pierdut 15-20% într-o perioadă de șase luni de guvernare. În acest moment, Liviu Dragnea are între 27% și 33%. Așa este întotodeauna la PSD: toate nemulțumirile generate de acțiunile PSD se contabilizeaza la gradul de favorabilitate al liderului de partid și Liviu Dragnea decontează toate nereușitele Guvernului.

De la OUG 13 a început să scadă Liviu Dragnea, în cele șase luni de guvernare. OUG 13 este atribuită clar lui Liviu Dragnea și este catalizatorul care a condus la căderea liderului PSD și al doilea motiv este lipsa legilor justiției. Dacă ar fi reglat-o cumva cu aceste legi și înțeleg că vor veni cu acest pachet în toamnă, veți vedea că Liviu Dragnea revine pe tabloul principal.

Domnul Dragnea se afla la 10% în momentul în care a primit condamnarea și a reușit să refacă aproape incredibil, ieșit din manualele sociologice, reușind să ajungă la 50% în momentul alegerilor. Liviu Dragnea este unul dintre politicienii care reușesc să întoarcă gradul de favorabilitate și nu este exclus ca el să urce din nou”, a declarat Marius Pieleanu, la Antena 3.

Sociologul susține că din datele pe care le deține, PSD nu a suferit o scădere la fel de abruptă ca Liviu Dragnea și asta pentru că electoratul lor este cel mai fidel.

”PSD are 44-45% în acest moment, nu a pierdut foarte mult în cele șase luni de guvernare. Electoratul PSD este cel mai fidel din România”, a mai precizat Pieleanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.