Dan Gheorghe (PNL): Cum ne vinde PSD pentru câțiva arginți

Dan Gheorghe (PNL): Cum ne vinde PSD pentru câțiva arginți

Dan Gheorghe (PNL): Cum ne vinde PSD pentru câțiva arginți

by February 14, 2018 0 comments
PNL a decis să atace la CCR legea privind înființarea Liceului Teologic de la Târgu Mureș, în condițiile în care există o decizie judecătorească privind funcționarea ilegală a acestei unități școlare, precum și 2 dosare penale, pe rol, privind suspiciuni de fapte penale, în acest caz.
Într-o declarație politică, deputatul liberal, Dan Gheorghe atrage atenția asupra numeroaselor nereguli semnalate în acez caz:

”PSD forţează legea şi calcă în picioare o decizie judecătorească definitivă. Pe principiul “facem asta pentru că putem”, coaliţia toxică, PSD-ALDE-UDMR, aduce într-un cadru legal, o ilegalitate. Majoritatea parlamentară ignoră total hotărârea judecătorilor privind funcţionarea penală a Liceului Teologic din Târgu Mureş şi fără să ţină cont că există un dosar la DNA în acest caz.

Justiţia a demonstrat clar că înfiinţarea acestei instituţii de învăţământ încalcă legile ţării. Aici nu vorbim despre drepturile minorităţilor, despre autonomie, despre învăţământ în limba maternă. Liceul Teologic funcţionează într-un clădire, a cărei restituire este anchetată de procurorii DNA. Totul este “putred în Danemarca”. O speţă, “capo al fine”, care miroase a puşcărie pentru actorii care au pus în scenă această afacere dubioasă. Nu mai vorbim despre faptul că organizarea Liceului Teologic cu predare în limba maghiară se face prin desfiinţarea Liceului românesc Unirea.

Cu toate acestea, PSD-ALDE a votat un proiect de lege de reînfiinţare a Liceul Teologic din Târgu Mureş. O totală bătaie de joc la adresa statului de drept! O afacere instrumentată, împreună cu UDMR, reprezentând preţul plătit de majoritatea parlamentară pentru votul dat investirii Guvernului Dăncilă. O înţelegere contra-naturii, care depăşeşte graniţele ţării şi care pune sub semnul întrebării respectarea legilor în România.

Pentru a se perfecta monstruosul pact cu UDMR, chiar ministrul de Externe de la Budapesta, a avut o întâlnire, zilele trecute cu Liviu Dragnea, pentru ca PSD să-şi dea votul în vederea înfiinţării acestui liceu teologic, care va funcţiona în cadrul Colegiului Naţional “Unirea”. Cu alte cuvinte, liderul PSD, de dragul unor voturi în Parlament, decretează desfiinţarea unei unităţi româneşti de educaţie , cu tradiţie din Târgu Mureş, pentru funcţionarea, ilegală a unui liceu cu predare în limba maghiară.

Dar acest caz este doar vârful aisbergului. După cum au susţinut liderii UDMR, PSD şi-a dat acordul pentru redeschiderea unor dosare de retrocedare dubioasă a mai multe imobile către bisericile maghiare. Amintim că procesul de restituire a fost blocat în ultimii ani deoarece există numeroase suspiciuni de corupţie şi mai multe dosare la DNA.

Ca un exemplu de bătaie de joc la adresa intereselor naţionale şi de încălcare a legilor ţării, este modul în care s-a făcut retrocedarea clădirii Colegiului “Unirea” către Arhiepiscopia Romano-Catolică. Având la bază doar interese politice, nu şi legile retrocedările, imobilul din Târgu Mureş a fost retrocedat în 2004, tot în perioada guvernării PSD, tot în urma unor înţelegeri cu UDMR. În 2015, procurorii DNA au deschis dosar penal în acest caz, deoarece existau suspiciuni de corupţie. Există documente care demonstrează că imobilul retrocedat nu a fost niciodată în proprietatea Arhiepiescopiei Romano-catolice, fiind ridicat, la începutul secolului 20, cu bani publici ai comunităţii, nu ai bisericii.

Ilegalităţile nu s-au oprit aici. În acest imobil restituit, funcţionează unul dintre cele mai bune colegii româneşti din Ardeal, “Unirea”, care a început să plătească chirie Arhiepiscopiei Romano- catolice. Dar nu acesta era scopul bisericii maghiare şi al UDMR. Liderii unguri au decis înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic chiar în incinta Liceului Unirea. Au desfiinţat clase întregi româneşti, elevi de la acest colegiu fiind transferaţi la alte şcoli. Intenţia era clară: mai întâi segregarea învăţământului din această unitate şcolară, apoi desfiinţarea întregului colegiu. Aşa s-a purces, pe baza unor decizii politice, luate de UDMR, în cârdăşie cu “cozi de topor” din administraţia locală, înfiinţarea Liceului Teologic cu predare în limba maghiară. Fără nicio o bază legală. De aceea s-a ajuns la întocmirea unui nou dosar penal în acest caz. Chiar de curând, o decizie judecătorească definitivă, a stabilit, în contencios administrativ, că nu există bază legală pentru funcţionarea Liceului Teologic.

Drept urmare, PNL atrage atenţia tuturor instituţiilor abilitate, că actuala majoritate parlamentară, în dispreţul legii şi a interesului naţional, şi prin decizii discreţionare şi abuz de putere, decide sacrificarea unei unităţi şcolare de elită, din Târgu Mureş, pentru câteva voturi în Parlament”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.