La aniversare! Ludovic Orban a primit onorul Gărzii Cetății Alba Carolina. Mircea Hava știe de ce!

La aniversare! Ludovic Orban a primit onorul Gărzii Cetății Alba Carolina. Mircea Hava știe de ce!

La aniversare! Ludovic Orban a primit onorul Gărzii Cetății Alba Carolina. Mircea Hava știe de ce!

by May 31, 2018 0 comments

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere, pe data de 25 mai, în județul Alba, primind onorul Gărzii Cetății Alba Carolina, prin salve de tun. Pe această cale, primarul Mircea Hava a ținut să-i ureze ” La mulți ani”, șefului său de partid, venit special de la București. Cheful a avut loc la domeniul Martinuzzi din localitatea Vințu de Jos, unde toți liderii locali PNL au fost prezenți  pentru a-i aduce omagii.  Prezent a fost și proaspătul oportunist politic, Siegfried Mureșan, care a părăsit barca PMP, aflată în derivă, pentru a-și salva cariera politică în PNL și pentru a-și asigura un nou loc călduț în Parlamentul European.

Tot orașul Alba Iulia a aflat că primarul lor îi organizează ziua de naștere șefului său politic de la București. Oamenii s-au arătat mirați când au auzit salvele de tun de la Cetate, întrebându-se ce mare sărbătoare este la ei, în urbe. Astfel, Mircea Hava a ținut să-i dea onorul președintelui PNL, folosind Garda Cetății, aflată în slujba cetățenilor și nu în interesul politic al liderilor liberali. Nicidecum nu a fost vorba despre celebrarea Centenarului de către Primărie  (manifestări care lipsesc cu desăvârșire în Capitala Unirii), ci doar sărbătorirea zilei de naștere a lui Ludovic Orban.

Potrivit alba24.ro, ”președintele PNL, Ludovic Orban a fost prezent sâmbătă la Alba Iulia, la spectacolul Gărzii austriece din Cetatea Alba Carolina. De la ceremonialul schimbului de gardă nu a lipsit punctul culminant – tragerea cu tunurile, deși în programul publicat pe site-ul Primăriei tunurile nu era prevăzute. De la ora 12:00, Ludovic Orban a fost însoțit la spectacolul Gărzii austriece din Cetatea Alba Carolina, printre alții, de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și de viceprimarii Paul Voicu și Gabriel Pleșa.

În programul evenimentelor publicat pe site-ul turism.apulum.ro, în data de 26 mai, la ceremonialul schimbului de gardă este prevăzută o Gardă mare (cu patru cai și 25 de soldați), fără tunuri. Cu toate acestea, pe platoul aflat în zona Porții a IV-a și-au făcut apariția trei tunuri pregătite pentru de tragere”.

Pentru desfășurarea spectacolelor Gărzii austriece din acest an, Primăria Alba Iulia plătește firmei Corint Hotel Medieval SRL 336.000 lei, adică peste 72.000 de euro.

Toate cheltuielile pentru sărbătorirea zilei de naștere a lui Ludovic Orban au fost asigurate de șeful PNL Alba, Mircea Hava. Nu este o noutate că președintele partidului trăiește pe spatele subordonaților săi politic, în condițiile în care nu deține nicio funcție publică  și nu este angajat nicăieri. Nu am auzit ca din 1990, Orban să-și fi construit o carieră profesională. Așa că el este plătit , după câte se pare , ”la negru”, unul dintre finanțatorii săi fiind, liderul organizației de tineret a PNL, Mara Mareș, care a ținut să-ți arate recunoștința pentru susținerea sa în obținerea funcției politice din partid.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.