L-a mai văzut cineva, pe ministrul Culturii, George Ivașcu? Este dat dispărut!

L-a mai văzut cineva, pe ministrul Culturii, George Ivașcu? Este dat dispărut!

L-a mai văzut cineva, pe ministrul Culturii, George Ivașcu? Este dat dispărut!

by September 19, 2018 0 comments

Deputatul PMP, Marius Pașcan, a atras atenția, în plenul Parlamentului, asupra  dispariției ministrului Culturii, George Ivașcu, din spațiul public și asupra deficiențelor înregistrate în managerierea culturii naționale. Din nou, PMP cere demisia lui Ivașcu, fiind vinovat de dezastrul înregistrat în organizarea celebrării Centenarului Marii Uniri.

”L-a mai văzut cineva pe ministrul Culturii, se mai află printre noi? Singurul ministru al Culturii, din 1990 până în prezent, împotriva căruia a fost promovată o moțiune simplă în Camera Deputaților, George Vladimir Ivașcu și care este dat dispărut. Este invizibil iar ministrul inexistent, fără vreo implicare semnificativă în susținerea manifestărilor culturale cu specific Centenar, chiar în acest an excepțional al aniversării Marii Uniri a națiunii române?!

De la învestirea sa în funcția de ministru al Culturii și Identității Naționale, în mod consecvent actorul George Vladimir Ivașcu, absent nemotivat în Parlament. A fost invitat în repetate rânduri la Comisia specială a camerei deputaților și senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Reîntregirea Neamului. Comisia specială comună nu s-a întrunit de luni de zile din cauză că nu are adresant.

Ministrul invocă diverse pretexte și scuze penibile pentru a nu onora invitațiile, deși are această obligație legală de a răspunde prin prezență la invitațiile comisiilor Parlamentului României.  La Toplița au avut loc  zilele ”Miron Cristea”, dedicate primului patriarh al României și prim-ministru, unul dintre făuritorii Marii Uniri. Deși manifestarea a beneficiat de o participare internațională, Ministerul Culturii nu a alocat niciun fel de resurse financiare și nu a sprijinit evenimentul, nu a manifestat niciun fel de interes. Nu a delegat nici măcar un reprezentant al ministerului să ia parte la acest eveniment. Ministerul Culturii nu a susținut defel, nici manifestarea extraordinară de la Oarba de Mureș, respectiv festivalul cântecului popular patriotic ”La Oarba și la Iernut”, eveniment dedicat celor 11 000 de ostași căzuți aici pentru libertatea și neatârnarea României. Nu știe nimeni, de fapt, ce manifestări susține ministrul de resort sau cum decurg procedurile de selecție a proiectelor, cine le validează?!

Ministrului George Vladimir Ivașcu i s-a solicitat în mod repetat o demisie de onoare, de bun simț, avându-se în vedere incapacitatea managerială și o vădită incompetență. Nu se sinchisește, nu-i pasă semnificația istorică extraordinară a acestui an și de atribuțiile uriașe pe care le are ca ministru al Culturii și Identității Naționale. Poate confundă această funcție cu un rol actoricesc, pe care oricum îl interpretează cabotin și prost. Problema este că aici nu e vorba de nicio dramaturgie, națiunea română împlinește o suta de ani, iar guvernanții își bat joc de țară și de noi toți”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.