George Mioc: Omagiu unui tânăr care l-a înfruntat pe cel mai rău individ

George Mioc: Omagiu unui tânăr care l-a înfruntat pe cel mai rău individ

George Mioc: Omagiu unui tânăr care l-a înfruntat pe cel mai rău individ

by April 30, 2019 0 comments
Sute de ziariști și de „influenceri” de pe Facebook, politicieni de opoziție care de care mai lăudați: în ultimele zile, nici unul n-a făcut atât de mult în lupta cu PSD-ALDE-UDMR ca tânărul din Dumbrăveni care l-a înfruntat pe Dragnea și i-a spus că n-a făcut „nimic”. Nimic! Cel mai puternic (și mai rău) individ din România a turbat când a auzit acest cuvânt.
A fost un moment de șoc și de iluminare. Un moment de șoc pentru Satana de Teleorman, care nu se aștepta să fie contrazis. A fost un moment de iluminare pentru sute de mii de români care au văzut că se poate: un om obișnuit, fără protecție și fără carnet de partid, l-a dat jos de pe soclu pe cel mai puternic (și mai rău) individ din România.
Eu am un optimism incurabil și spun de mulți ani: România este o țară cu oameni curajoși. Eroi de zi cu zi, cetățeni obișnuiți care muncesc din greu, au o familie, au calitățile și defectele lor. Nu sunt niște supereroi, ca-n filmele de la Hollywood. Îi vezi pe stradă și poate vă par niște oameni banali. Dar atunci când trebuie să aleagă între a pleca spinarea și a acționa, curajos, ei aleg calea corectă.
Tânărul sucevean care l-a sfidat pe Dragnea, nu-i singur:
• Sute de tineri magistrați au ieșit în stradă și au protestat, ignorând amenințările șefilor lor. Se vede ruptura dintre tinerii judecători și procurori, pe de o parte, și vechile găști, care controlează CSM-ul și care, la Înalta Curte, tergiversează sau dau sentințe blânde în marile procese de corupție, pe de altă parte.
• Un om de afaceri, neafiliat politic, a construit primul metru de autostradă din Moldova, dând astfel semnalul mișcării #șîeu. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-l sprijini.
• Două doamne care conduc un ONG au strâns milioane de euro de la persoane fizice sau companii private și construiesc un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Ministerul de finanțe le pune bețe în roate, fiindcă efortul acestui ONG arată ce incompetent este statul pesedist, incapabil să construiască un spital, deși are la dispoziție bugetul de stat și sute de milioane de euro din fondurile UE.
Mai sunt mulți ca ei. Mulți. Nu uit ziua din februarie 2017 când am deschis Wall Street Journal, iar fotografia de deschidere înfățișa Piața Victoriei iluminată, de sutele de mii de protestatari, în roșu, galben și albastru. Acestea sunt momentele în care ești mândru că ești român! Fiecare om care a fost acolo, în februarie 2017 sau la 10 august sau la nenumărate alte proteste anti-PSD, înfruntând brutele cu bastoane și gaze lacrimogene, a fost un erou. Gândiți-vă la curajul oamenilor care au ieșit în stradă în orașele mici, controlate la sânge de baronii PSD: Vaslui, Alexandria, Botoșani…
România are eroi. Eroi de zi cu zi, care vor schimba soarta țării. Fiecare cetățean care va ieși la vot la 26 mai și nu va vota cu PSD-ALDE-UDMR, va fi, în felul său, un erou. Cu acești oameni vom face România mare și puternică din nou!
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.