TOP 5 domenii in care sa iti deschizi o afacere in Romania

TOP 5 domenii in care sa iti deschizi o afacere in Romania

TOP 5 domenii in care sa iti deschizi o afacere in Romania

by August 15, 2019 0 comments

Sa aiba propria afacere este un vis pentru multi romani, dar nu unul imposibil de atins. Nu este foarte dificil sa iti pui pe picioare un business de dimensiuni mici folosindu-te de ajutor pentru obtinerea fondurilor si folosindu-te de experienta si abilitatile pe care le ai intr-un anumit domeniu.

  Daca ai nevoie de idei, iata care sunt TOP 5 domenii in care sa iti deschizi o afacere in Romania:

  1. Domeniul financiar economic

    Daca te consideri pregatit/a in aceasta arie din punct de vedere al expertizei si al informatiei acumulate, atunci nu mai sta pe ganduri. Fie ca e vorba de intermediere bancara, consultanta financiara sau contabilitate, acestea vor fi mereu necesare pentru o categorie a populatiei. 

  In cazul in care vrei sa aduci pe piata din Romania un concept deja utilizat in afara, analiza economico-financiara la Interdilligence ar putea sa iti fie de folos. Indiferent ca ai o idee noua sau vrei sa aduci in tara una ce are deja succes in afara, nu ezita sa faci primii pasi in aceasta directie. 

  1. Domeniul IT

Te pricepi la programare, web design, dezvoltare software ori design grafic? Atunci poate e momentul sa iti folosesti abilitatile pentru a pune pe picioare un business in zona de IT. Evenimentele de networking te pot ajuta sa cunosti persoane interesate de colaborare cu expertiza in ariile unde ai avea nevoie de ajutor. 

   Una dintre ideile cele mai des intalnite in domeniul start-up-urilor din zona IT este realizarea de aplicatii pentru IOS sau Android. Daca aceasta varianta te-ar interesa, citeste aici care sunt secretele unei aplicatii de succes.  

  1. Domeniul Imobiliarelor

  Ideile de afaceri in imobiliare sunt numeroase, iar de tine depinde sa alegi ceva ce ti s-ar potrivi si este accesibil din punct de vedere al resurselor tale. 

  O idee de afacere in acest domeniu este oferirea spre inchiriere a unei locuinte, unui spatiu special amenajat, unei mansarde sau de ce nu, oferirea spre inchiriere a mai multor locuinte

in regim hotelier prin aplicatiile dedicate acestui business. Fie ca ai deja o locuinta, ori esti dispus/a sa achizitionezi una cu acest scop, aceasta afacere ar putea fi mai profitabila comparativ cu inchirierea in regim traditional. 

  1. Cursurile de specializare si perfectionare

Atunci cand ai expertiza intr-un domeniu este o idee buna sa o impartasesti cu cei ce sunt interesati, contra cost desigur. Indiferent ca detii experienta si informatii pretioase in marketing sau in sport si nutritie, gandeste-te cu ce perspective noi ai putea veni pentru a-i inspira pe ceilalti.

  Iti poti crea propria platforma de cursuri online ori poti tine seminarii si cursuri in diverse locatii ori pe Skype.

  1. Domeniul comunicarii

Fie ca e vorba de arta vorbitului in public, de capacitatea de redactare ori de relatii publice pentru persoane publice ori brand-uri, aria comunicarii poate fi foarte profitabila. Nu ai nevoie neaparat de studii in domeniu, atat timp cat experienta si talentul te recomanda, astfel incat iti poti infiinta propria ta firma. 

   Afacerile pot fi profitabile in tara noastra si nu numai cele mari: exista sanse atat pentru business-urile mici, cat si pentru cele mijlocii, asa ca nu mai sta pe ganduri si apuca-te chiar astazi de planul pentru afacerea ta. 

Sursa foto: Shutterstock.com 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.