Liviu Dragnea, din nou în fața instanței. ”Stau de 8 luni nevinovat în penitenciar”

Liviu Dragnea, din nou în fața instanței. ”Stau de 8 luni nevinovat în penitenciar”

Liviu Dragnea, din nou în fața instanței. ”Stau de 8 luni nevinovat în penitenciar”

by January 14, 2020 0 comments

Liviu Dragnea – încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova – a fost adus marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care judecă o cale extraordinară de atac prin care fostul lider al PSD încearcă să obţină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. “Sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în penitenciar”, le-a spus Dragnea magistraților.

Liviu Dragnea a susținut că stă de 8 luni în spatele gratiilor deși este complet nevinovat. “Vreau să mă refer la două lucruri. În primul rând, la un neadevăr – afirmaţia DNA că eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, că lucrau la DGASPC, dar de fapt veneau la partid, un neadevăr ca multe altele folosite de acest parchet. (…) Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea”, le-a spus Dragnea magistraţilor, potrivit Agerpres.
Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a susținut că fapta de care este acuzat fostul lider PSD nu este prevăzută de legea penală, făcând trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul în care Floarea Alesu ar fi trebuit să le sancţioneze pe cele două angajate de la DGASPC Teleorman.

Dezbaterile din sala de judecată au durat 45 de minute, iar instanţa a rămas în pronunţare pe recursul în casaţie introdus de Dragnea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.