Imunitate în fața legii! Președintele CJ Arad, făcut scăpat de toate dosarele penale

Imunitate în fața legii! Președintele CJ Arad, făcut scăpat de toate dosarele penale

Imunitate în fața legii! Președintele CJ Arad, făcut scăpat de toate dosarele penale

by March 16, 2020 0 comments

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, este omul de încredere al lui Gheorghe Falcă. Născut și crescut la școala PDL, el s-a dezvoltat în lumea băieților deștepți ai politicii „ de stradă”, a șmecheriilor și a combinațiilor financiare cu banul public. Fără prea multă educație, cu bacalaureat la 31 de ani,  facultate de drept făcută la marginea șanțului și un doctorat în drept,  de toată jena, deși nu a activat niciodată în domeniul juridic, Cionca a avut mare succes în politică. Primar de Pecica (2001-2005), deputat PDL ( 2008-2012), președinte de CJ (2016-în prezent).  Asta, deoarece s-a pus sub umbrela proteguitoare a lui Falcă, iar regimul clientelar a funcționat eficient. De 14 ani!

Ca și ceilalți reprezentantanți ai administrației PDL/PNL de la Arad, Iustin Cionca a ”beneficiat” de dosare penale, fiind acuzat de numeroase fapte de corupție, dar, a căror soluționare se află în stand by. Și nu este vorba de găinării, ci de un adevărat grup organizat, suspect infracțional. Este cel puțin dubios că până acum aceste dosare nu au fost finalizate, fără să se dea o soluție, deși sunt deja ani de zile de când au fost deschise.

De exemplu, pe vremea când Cionca era deputat PDL, procurorii au deschis un dosar în care acesta era pus sub acuzare pentru luare de mită, împreună cu un fost șef al Direcției Regionale de Accize și Operațiuni Vamale Timișoara, Aurel Matiuț, într-un dosar de corupție de la granița cu Serbia.  Cei doi au fost interceptați de SRI, vorbind despre promovarea în funcție a două persoane cu acordul ”tăticului”, care, se pare, era, la vremea aia, Gheorghe Seculici, președintele organizației județene a PDL.

Presa scria la vremea aceia că ” în conformitate cu  interceptările din dosarul spagilor, cei doi au avut o lungă discuție pentru a găsi soluții în promovarea a două persoane – un prieten al fostului șef al vămilor și o femeie din Caraș-Severin care nu reușea să ajungă la Sorin Frunzaverde și să-și rezolve problema.

Intr-o alta discutie, interceptata la distanta de doua zile, se explica faptul ca “taticul” este Seculici, intrucat Matiut explica cum Cionca va ajunge la “domnul presedinte”.

“In fiecare judet e un tatic acolo. Nu ne bagam noi dintr-un judet in altul”, spune acesta”. ( citește mai mult AICI).

De când a fost deschis acest dosar penal, nu s-a mai întâmplat nimic. Nimeni nu știe dacă s-a mai lucrat la această anchetă, dacă a fost finalizată sau dacă s-a dat NUP. Dacă Cionca a fost scos de sub acuzare penală sau a fost trimis în judecată. O tăcere totală! De aceea nu putem vorbi  decât despre o mușamalizare a cazului. Iar Cionca și-a continuat activitatea suspect infracțională.

Același Cionca, dar în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu. La ordin politic, Cionca l-a executat pe directorul executiv ADI Deșeuri, dându-l afară în mod abuziv. (Citește AICI)

„Prin adresa nr. 97886/20.07.2018 a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice ni s-a adus la cunoșțință faptul că activitatea activitatea desfășurată în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor este cercetată în Dosarul Penal 2337/P/2018 fiind avute în vedere inclusiv aspectele legate de activitatea de împuternicit al UAT Județul Arad, a domnului Bîlcea Sergiu Ovidiu și a domnului Iustin Cionca, în Adunarea Generală a Acționarilor a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor”.  Și de acest dosar penal s-a ales praful. Sau mai bine spus, s-a așezat praful.

Chiar și pe vremea când era primar al orașului Pecica, cionca nu s-a ferit de activități suspect infracționale. El a fost pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul Timiș pentru aranjarea unor licitații referitoare la modernizarea școlilor din localitate. (Citește mai mult AICI).

Nici de această data nu se știe ce s-a mai întâmplat cu acest dosar penal. Din păcate,la noi,  justiția nu este oarbă, ci are culoare politică.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.