În plină criză de coronavirus! Oamenii mor pe capete iar lor nu le merge faxul

În plină criză de coronavirus! Oamenii mor pe capete iar lor nu le merge faxul

În plină criză de coronavirus! Oamenii mor pe capete iar lor nu le merge faxul

by March 31, 2020 0 comments

Un deces de la Spitalul Universitar din București a ajuns în statistica oficială a Institutului Național de Sănătate Publică după patru zile și după ce a fost semnalat de către presă, Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB) explicând că a fost vorba de „deficiențe tehnice”. Mai exact, potrivit explicațiilor oficiale, nu a mers faxul.

„Deficiențe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”, se arată într-o precizare oficială a Grupului de Comunicare Strategică. Mai exact, spitalul a raportat însă faxul de la DSP nu funcționa.

Cazul femeii de 84 de ani care a murit la Spitalul Universitar din cauza COVID-19, pe 27 martie, dar nu a fost raportat, a fost semnalat inițial de presă.

Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Conform Grupului de comunicare strategică, răspunsul spitalului este că în 27 a fost înregistrat decesul unei persoane infectate cu noul coronavirus. Cazul ar fi fost raportat de către spital Direcției de Sănătate Publică București, însă aceasta a “uitat” să-l raporteze către Institutul National de Sănătate Publică. Explicația oficială a autorităților: “deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.