Dosar penal la Apele Romane Giurgiu. Furt si delapidare a banului public. Autorul: Reteaua organizata Badalau

Dosar penal la Apele Romane Giurgiu. Furt si delapidare a banului public. Autorul: Reteaua organizata Badalau

Dosar penal la Apele Romane Giurgiu. Furt si delapidare a banului public. Autorul: Reteaua organizata Badalau

by July 13, 2020 0 comments

Un grup infractional organizat a functionat ani de zile la Directia Apelor Romane Giurgiu ,care a protejat grupurile de interese locale coordonate de baronul Niculae Badalau. Aceasta Directie din cadrul Administratiei Nationale a Apelor Romane a fost condusa, sub regimul PSD,  de Mircea Andrei,  finul lui Marian Mina, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, care este la randul sau finul lui Badalau. O relatie de rudenie toxica ce a capusat banul public si care a adus mari prejudicii bugetului acestui judet.

Procurorii de pe langa Tribunalul Giurgiu au deschis dosarul penal nr. 570/P? 2019, dispunand inceperea urmaririi penale, deocamdata in rem, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, cu privire la delapidare si furt din bunul obstesc. Potrivit unor surse judiciare ar fi vorba de prejudiciu adus Directiei de Ape Giurgiu in valoare de peste 20 de milioane de lei, care ar reprezenta furt de motorina de la utilajele societatii si in care ar fi implicati de la sofer pana la directorul unitatii. In principal, ar fi vizat fostul director, Mircea Andrei(2016-2019),  finul sefului CJ, Marian Mina si fiul primaritei din comuna Bulbucata, care ar fi pus la dispozitia firmelor controlate de Badalau si acolitii sai, excavatoarele, buldoexcavatoarele, autotrailerele , autobasculantele Directiei, pentru executarea contractelor castigate de la Consiliul Judetean, privitoare la infrastructura rutiera si de mediu. De asemenea, potrivit surselor noastre, motorina furata din bugetul combustibililor utilajelor Directiei Apelor Giurgiu ar fi ajuns la societatile comerciale private ale grupului infractional, coordonat de Badalau. Cu alte cuvinte,intreaga logistica a Directiei Apelor Giurgiu ar fi fost pusa la dispozitia intereselor private ale baronului de Giurgiu. O actiune concertata de delapidare a bunurilor publice din acest judet.

Intr-o ordonanta emisa de Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu in 25 februarie, a.c., procurorii solicita Directiei Apelor Giurgiu, ” in vederea completarii probatoriului”, predarea urmatoarelor documente, pentru perioada 01.01. 2008, pana astazi: “foile de activitati zilnice, foile de parcurs, foile de consum si rapoartele GPS ( harti si rapoarte sonde litrometrice) pentru urmatoarele vehicule: excavatoare pe senile marcile JCB si Hitachi, buldoexcavatoarele marcile JCB, Komatsu, Hidromek, MST, autotrailerul marca MAN, buldozerul marca CASE, autobasculantele marcile MAN si ASTRA”. In acelasi timp, procurorii mai solicita procesele verbale de verificare si receptie a tuturor lucrarilor efectuate, raportarile lunare ale lucrarilor efectuate, raportari realizate de supraveghetorii lucrarilor, balantele lunare pentru evidentierea pe conturi a consumatorilor de carburant lunare ale vehiculelor mentionate, procesele verbale ale mijloacelor fixe casate si documentele care au stat la baza casarilor (inclusiv fotografii), lista repartizarii utilajelor pe fiecare mecanic, procedurile de lucru in cadrul compartimentelor, lista tuturor sistemelor hihrotehnice si a tuturor punctelor de lucur ale institutiei, respectiv contoane, baraje, sedii”.

Cu alte cuvinte procurorii urmaresc fenomenul infractional din 2008 pana in zilele noastre pentru a identifica intreaga retea organizata care a functionat in ultimii 12 ani. Organele de ancheta vor sa stabileasca modul in care au actionat personajele in cauza si modalitatile de delapidare a bugetului alocat combustibilului utilajelor societatii. In acelasi timp procurorii vor sa cunoasca lucrarile la care au fost folosite aceste utilaje, locurile unde au fost distribuite, pentru a identifica directionarea arbitrara a logisticii unitatii catre lucrarile firmelor lui Badalau.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.