Jaful banilor europeni de la Bușteni. Cum își bate joc Savin de traiul civilizat al oamenilor

Jaful banilor europeni de la Bușteni. Cum își bate joc Savin de traiul civilizat al oamenilor

Jaful banilor europeni de la Bușteni. Cum își bate joc Savin de traiul civilizat al oamenilor

by August 29, 2020 0 comments

O adevărată bătaie de joc la adresa fondurilor europene. În timp ce unele autorități locale se zbat să obțină chiar și un euro pentru modernizare, sunt unii primari care aruncă la groapa de gunoi investiții de milioane de lei  venite prin programe europene de dezvoltare locală. Așa se întâmplă la Bușteni unde mii de pubele achiziționate în cadrul proiectului de gestionare a deșeurilor menajere pe județul Prahova, au fost azvârlite, de-a valma pe terenul stadionului Caraiman, din spatele Gării. Aceste pubelele trebuiau să ajungă în curtea oamenilor, pentru ridicarea selecționată a gunoiului.

Asta se întâmpla pe vremea când Emanoil Savin era primar și se ocupa de implementarea programului privind deșeurile menajere din Bușteni. În perioada 2007-2013, la nivel național s-a derulat proiectul cu fonduri europene privind managementul deșeurilor în cadrul Programului Operațional de Mediu.

Proiectul a fost implementat la nivel de Consiliu județean. În cazul nostru, Consiliul Județean Prahova a fost cel care a coordonat aplicarea termenilor cuprinși în program. Pe bani europeni, CJ Prahova a achiziționat pubele pentru cetățeni, obligația fiind ca gunoiul să fie ridicat, selectiv, tocmai pentru protecția mediului. Ce a făcut primarul Savin, la Bușteni?

A aruncat toate aceste pubele, care trebuiau să fie distribuite oamenilor, în spatele Gării, pe terenul unde funcționa odată stadionul Caraiman. Prin 2015, Savin se lăuda că pe terenul stadionului ( unde sunt aruncate, acum, pubelele oamenilor), va ridica un complex sportiv. Asta se întâmpla în prezenta ministrului Sportului de atunci, Gabriela Szabo. Promisiuni deșarte, pentru că, de fapt, interesul lui Savin era altul: o parte din terenul stadionului a fost vândut unor afaceri locali, din clientela fostului primar, unde s-au construit blocuri. Pe terenul Primăriei!

Așa se vede ”respectul” manifestat de Sabin pentru locuitorii Bușteniului. În timp ce în alte localități din județul Prahova, cum ar fi Sinaia,  programul deșeurilor a fost implementat corect, oamenii beneficiind de un mediu de viață curat și civilizat, Bușteniul a fost transformat de administrația locală, într-o groapă de gunoi.

Imaginile prezentate vorbesc de la sine despre jaful din banul european, la Bușteni:

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.