Află AICI recomandările experților cu privire la plimbările în aer liber cu bebelușul tău

Află AICI recomandările experților cu privire la plimbările în aer liber cu bebelușul tău

Află AICI recomandările experților cu privire la plimbările în aer liber cu bebelușul tău

by September 28, 2020 0 comments

Plimbările în aer liber sunt benefice pentru toată lumea, însă este întotdeauna bună pentru cei mici, începând cu primele zile de viață. Plimbările zilnice nu sunt doar o ieșire din rutina zilnică, ci oferă experiențe interesante pentru bebeluș.

Nu există niciun motiv pentru care să consideri, ca părinte, că bebelușul tău nou-născut sau de vârste mai mari să nu iasă din casă pentru plimbare, mai ales că tu te poți relaxa și bucura de razele soarelui și de distracție împreună cu cel mic. Dar chiar dacă vremea nu este frumoasă, specialiștii recomandă ca toți copiii să petreacă în aer liber cel puțin una sau două ore pe zi.

Corpul uman are nevoie de lumina naturală pentru a produce vitamina D, care este foarte importantă pentru dezvoltarea oaselor, iar copiii care au parte zilnic de astfel de momente sunt mult mai fericiți și echilibrați, fiecare sezon oferindu-le posibilitatea de a descoperi noi lucruri și de a-i ajuta pentru o dezvoltare armonioasă.

Iată ce trebuie să știi despre primele plimbări cu bebelușul tău:

Nou-născuții și plimbările în aer liber

Ca proaspăt părinte, îți poți face griji că bebelușului tău nou-născut nu îi este recomandat să iasă afară. Total greșit, căci medicii recomandă ca aceștia să fie scoși afară de îndată ce ritmul cardiac și saturația oxigenului este stabilă, iar corpul își poate menține temperatura normală, pentru că toate acestea ajută la întărirea sistemului imunitar al copilului.

Prin urmare, te poți bucura de prima plimbare alături de copilul tău imediat după naștere. Tot ceea ce trebuie să iei în calcul este ca acesta să fie îmbrăcat corespunzător pentru temperatura exterioară. Ai grijă ca bebelușul să nu transpire, iar pe timpul sezonului rece, dacă acesta este transportat într-un ham, trebuie să te asiguri că picioarele sunt calde, iar pantalonii nu se ridică în sus, așa cum se întâmplă, de obicei, în aceste suporturi speciale. De asemenea, dacă vremea este rece, ai grijă ca nou-născutul să poarte mănuși și căciulă.

Este recomandat să ieși afară cu bebelușul dacă este frig?

Iarna și temperaturile scăzute nu sunt un motiv pentru a nu scoate bebelușul afară. Tot ceea ce trebuie să ții cont este ca acesta să nu petreacă mai mult de jumătate de oră în frig, însă poți opta pentru mai multe plimbări scurte pe parcursul zilei.

În cazul gerului, este recomandat să protejezi pielea bebelușului cu o cremă care conține multă grăsime, căci temperaturile foarte scăzute pot usca pielea foarte rău. Ai grijă, de asemenea, ca fermoarul hainelor să nu atingă pielea celui mic, căci acesta poate provoca degerături.

Plimbările pe timp de vară

Bebelușii au pielea extrem de sensibilă. De aceea, în primul an de viață, medicii recomandă să fie evitată lumina directă a soarelui. Pe timpul verii, este bine ca părinții să stea cu cel mic în interior între orele 11:00-15:00.  Atunci când ieși afară cu bebelușul în cărucioarele pentru copii de la Babyneeds, protejează-l, reglând poziția capotinei în funcție de soare, căci aceasta oferă, de obicei, protecție 50+ UPF.

Dacă îți pui întrebări legate de protecția solară adecvată vârstei celor mici, este important să știi pielea bebelușilor trebuie să fie acoperită cu o cremă pentru protecție solară care conține ingrediente ce nu pătrund în piele, în acest fel, neexistând posibilitatea de a provoca iritații sau reacții alergice.

Plimbările cu bebelușul pe vremea ploioasă

Dacă celor mai mulți dintre adulți nu le place să iasă din casă pe ploaie, pentru copiii mici, nimic nu este mai distractiv decât să sară dintr-o băltoacă în alta. Iar o îmbrăcăminte adecvată, care protejează împotriva apei, și o pereche de cizme de cauciuc sunt alegerea ideală. Pantalonii de ploaie trebuie trași peste cizme, pentru ca picioarele să rămână uscate.

Există multe întrebări atunci când ai primul copil și poate consideri, de multe ori, că nu este potrivit sau sănătos să îi oferi bebelușului șansa de a se bucura de aer liber în sezonul rece sau ploios, dar află că riscul de a răci este mai mare în interior decât în exterior, iar răceala este transmisă de la un om la altul prin viruși, nu este neapărat provocată de vremea din exterior. Nu uita că sunetele naturii, vocile oamenilor, anumite mirosuri sau culori sunt lucruri de care bebelușul tău are parte numai în timpul plimbărilor în aer liber și doar așa poate descoperi și cunoaște lumea din jur.

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<