3 amenintari care pot pune in pericol securitatea site-ului tau in serviciul de web hosting

3 amenintari care pot pune in pericol securitatea site-ului tau in serviciul de web hosting

3 amenintari care pot pune in pericol securitatea site-ului tau in serviciul de web hosting

by December 2, 2020 0 comments

Serviciile de web hosting nu sunt intotdeauna sigure, deoarece exista multe persoane rau intentionate care pot afla despre afacerea ta. Desi un website aflat la inceput are sanse mici sa intampine probleme legate de securitate, acest lucru se poate intampla mai devreme sau mai tarziu. Iata 3 atacuri cibernetice pentru care trebuie sa fii pregatit!

  1. Spamul

Spamul este utilizat in general pentru a convinge oamenii sa acceseze link-uri periculoase sau sa achizitioneze diverse produse si servicii care nu ofera ceea ce promit sau sunt inexistente. Din acelasi motiv, cu totii primim e-mailuri despre castiguri financiare rapide sau gasim site-uri de dating false atunci cand navigam online. Cu toate acestea, cea mai frecventa metoda de a intalni spamul pe un website este cel sub forma de comentarii la articole.

Exista multe programe care pot gasi adresele paginilor tale din web hosting, pentru a crea ulterior backlink-uri spre alte surse. Acest lucru nu este doar deranjant, dar poate compromite increderea vizitatorilor si ii va redirectiona pe acestia catre diversi virusi. Pe langa asta, Google detecteaza activitatile suspicioase si iti poate reduce pozitia in motoarele de cautare. Din fericire, pe aproape orice platforma open-source dispui de posibilitatea de a lasa comentariile in asteptare. De asemenea, acestea pot fi blocate complet, in cazul in care consideri ca nu sunt necesare.

  1. Programe malware

Programele malware sunt create cu scopul de a accesa datele private ale unei companii sau de a utiliza resursele existente in interesele personale. Astfel, un virus poate fi transmis mai departe prin plasarea de link-uri rau intentionate in paginile deja create. Pot fi utilizate si link-uri de afiliere sau diverse anunturi de publicitate, care ajuta cealalta persoana sa obtina profit de la cei care le acceseaza. Indiferent de situatie, este important sa discuti cu furnizorul tau de web hosting si sa efectuezi un back-up pentru a sterge toate activitatile care nu au fost efectuate de tine.

  1. Atacuri DDoS

Termenul “DDoS” provine de la Distributed Denial-of-Service, iar un atac de acest tip este caracterizat prin redirectionarea unui volum imens de trafic fals catre un site web. Acest proces are loc pentru a coplesi latimea de banda sau pentru a supraincarca serverul, ceea ce va bloca traficul legitim si va crea o experienta de navigare neplacuta pentru vizitatori. Atacatorii de obicei nu tintesc site-urile mici, ci doar afacerile online care sunt deja stabile pe piata si ocupa pozitii bune in ranking, dar exista exceptii. Din fericire, unele firme de web hosting investesc periodic in tehnologie care sa previna si sa blocheze evenimentele de acest tip. Drept urmare, este recomandat sa alegi un furnizor care sa ofere astfel de masuri de protectie.

Cat de sigur este un pachet de web hosting ieftin?

Atunci cand achizitionezi pachetul de hosting, te-ai putea gandi la faptul ca te expui la un risc mai mare de a contacta virusi daca alegi un plan ieftin. Din fericire, acest lucru nu este intotdeauna adevarat. Securitatea serverelor a devenit un aspect important pentru multe companii si o parte dintre furnizorii de gazduire web pun mai mult accent pe acest aspect. Alege o companie cu experienta in domeniu si te poti bucura de un nivel de securitate avansat la un pret accesibil!

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.