Despre cuvinte goale înșirate în Parlament. Vorba lungă a Elenei Dinu, sărăcia giurgiuvenilor

Despre cuvinte goale înșirate în Parlament. Vorba lungă a Elenei Dinu, sărăcia giurgiuvenilor

Despre cuvinte goale înșirate în Parlament. Vorba lungă a Elenei Dinu, sărăcia giurgiuvenilor

by December 2, 2020 0 comments

Trăncăneala în Parlament pare să fie o virtute. Un criteriu demn de un ales, promovat intens de mass-media, sunt minutele adunate la tribună pentru a spune orice. Nu contează ce mesaj transmiți, nu contează efectele produse de vorbele parlamentarului. Dacă, acolo, în stenograme, se numără minute în șir, atunci este numit parlamentar activ, imagine care dă bine în campania electorală.

Așa a ajuns ca deputatul de PSD, Elena Dinu să se mândrească cu renumele de cel mai activ parlamentar de Giurgiu. La număr de minute vorbite în Camera Deputaților. Problema nu este că PSD se folosește de această falsă onoare, ci faptul că unii naivi, chiar cred acest lucru. Până acum nimeni nu a fost curios să vadă ce au ”produs”, pentru binele giurgiuvenilor, cuvintele deputatului Elena Dinu.

Noi, însă, ne-am aplecat puțin asupra activității parlamentarului PSD și rezultatele sale pentru județul Giurgiu. Un ales în Legislativul României este reprezentantul unei circumscripții electorale, expresia intereselor unei comunități. În speță, Elena Dinu are menirea, în Parlamentul României, să rezolvele problemele giurgiuvenilor. Ce am putut constata după un mandat plin al doamnei Dinu ( 2016-2020) ? Giurgiuvenii au ajuns mai săraci în vremea guvernării PSD, iar problemele lor, de zeci de ani de zile, sunt aceleași.

Giurgiu a rămas printre cele mai sărace județe din țară, nivelul de trai este mult mai scăzut decât alte zone ale României, iar corupția s-a păstrat la cote alarmante. Vezi afacerile murdare ale clanului Bădălău. În tot acest trist tablou al județului Giurgiu, unde putem găsi realizările parlamentarului Elena Dinu?

Mai mult, doamna deputat o descoperim ca un personaj anonim în vremea guvernărilor PSD, ea devenind guralivă, după 2019, când a ajuns la putere, PNL. Atunci când avea șansa să se remarce printr-un ajutor consistent pentru giurgiuveni, pentru că partidul său se afla la putere, Elena Dinu a băgat capul la cutie și a votat, devotată partidului, toate inițiativele Guvernului PSD, chiar și cele care au afectat județul Giurgiu. Nicio inițiativă legislativă de ispravă care să aducă un bine comunității care să trimis-o în Parlament.

Ea a devenit deodată vocală, după 2019, când, s-a făcut remarcată prin multe vorbe, de la tribuna Parlamentului. Să vezi atunci, întrebări, interpelări, declarații politice. Opoziție e ușor să faci! Ce costă să dai din gură?

54 intrebari si interpelari, din care o singura interpelare:  Scandalul produselor de mai proastă calitate vândute în Europa de Est. Intrebari pe teme ca Deficitul de muncitori calificaţi cu care se confruntă România, Introducerea bacalaureatului diferenţiat în sistemul românesc de învăţământ, Priorităţile strategice ale Armatei Române, Utilizarea sumelor alocate de România pentru intrarea în spaţiul Schengen sau Lipsa interpretilor mimico-gestuali din Romania. Despre Giurgiu: Necesitatea realizării unui pod de cale ferată în loc.Grădiştea din jud.Giurgiu, Deficitul de medici de familie înregistrat în jud. Giurgiu sau Funcţionarea ilegală a jocurilor de tip “slot-machine” în jud. Giurgiu – teme de maxim interes.

54 de intrebari, cea mai mare parte – 38 – au aparut in ultimul an, al guvernarii PNL.

Nimeni nu se întrebă ce-o fi vorbit atâta amar de minute respectivul parlamentar acolo, în Camera Deputaților? L-o fi ascultat cineva? Și – cel mai important – o fi avut vreun efect atâta ”vorbăraie”?

Misterul e simplu de dezlegat. Pentru asta, trebuie știute câteva reguli din Parlament. Acolo, ori de câte ori ești la microfon, fiecare secundă vorbită se contorizează automat.

Până la pandemie, regulamentul prevedea că o zi pe săptămână, timp de două ore – începând cu ora 8 dimineață – se citesc așa-numitele declarații politice.

De cele mai multe ori, aceste declarații politice sunt atcuri la adresa adversarilor politici, dar nu întotdeauna, pentru că există multe astfel de declarații scrise doar de dragul ca parlamentarul respective să se audă vorbind, o înșiruire de cuvinte pe o temă ”liber aleasă”.

Cu alte cuvinte, orice parlamentar se suie la tribună și citește un document, în care poate vorbi despre absolut orice. Cine îl ascultă? Cam nimeni, pentru că în sală, la momentul dedicat acestor declarații, sunt prezenți doar parlamentarii care vor să-și citească propria declarație, nefiind deloc interesați să își asculte colegii, ci doar de minutele înregistrate de cronometru.

Și așa se ajunge la performanțe demne de invidiat… în ochii celor care nu știu, de fapt, ce se întâmplă în Parlament.

Faptul că au fost contorizați vorbind 1-2-10 ore nu înseamnă, automat, că acei parlamentari au și făcut ceva concret, așa că nu timpul vorbit de la tribuna Parlamentului ar trebui să fie criteriul de apreciere a activității uni parlamentar, ci rezultatele concrete: ce legi a inițiat și promovat, cum s-a implicat în rezolvarea problemelor concrete ale județului din care provine, prin intervenții –  legale – la Guvern, la ministerele de resort, prin întrebări și interpelări etc.

În concluzie, parafrazându-l pe Eminescu: ”E uşor a spune vorbe/ Când nimic nu ai a spune/Înşirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune…”

Citește și : https://www.ancheteonline.ro/2020/08/sanatatea-subjugata-de-partid-spitalul-judetean-giurgiu-un-focar-de-interese-politice/

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.