Pentru că nu a răspuns la comanda politică! Premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Finanțelor

Pentru că nu a răspuns la comanda politică! Premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Finanțelor

Pentru că nu a răspuns la comanda politică! Premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Finanțelor

by July 8, 2021 0 comments

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, la finalul ședinței de Guvern că a transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, în care propune preluarea interimatului de către premier.

„Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor, legate de fonduri europene și evaziune fiscală, acolo avem cele mai întârziate proiecte”, a spus Cîțu, potrivit hotnews.ro.

Premierul a susținut că a avut o discuție marti seara cu liderii Coaliției în care i-a informat despre intenția sa și i-a cerut lui Nazare să-și dea demisia, dar acesta a refuzat. Cîțu a mai spus că a avut o discuție cu toți liderii coaliției și în această dimineață. El a precizat că niciunul nu s-a opus.

„Dl ministru Nazare a avut posibilitatea să dea demisia, a preferat să fie revocat”, a spus Cîțu.

De precizat că miercuri liderul PNL Ludovic Orban a spus că îi susține pe toți ministrii liberali și nu consideră că trebuie remaniat vreunul dintre ei.

Alexandru Nazare nu a ieșit niciodată în evidență, iar multe persoane nici nu știau cine „mai este ministru de finanțe”, potrivit hotnews.ro.  Asta era o întrebare frecventă a multor persoane, chiar a unor colegi ce au ieșit din presă. Nazare a venit la ministerul Finanțelor după ce Florin Cîțu, cel care a ocupat fotoliul anterior, a ajuns premier. Nazare s-a ocupat, printre altele, cu acte normative ce trebuiau corectate și a început conectarea caselor de marcat la ANAF printr-un soft nou, cel lăsat de Cîțu nefiind funcțional.

Mai mult, Nazare a avut un proiect de reorganizare care rezolva multe probleme, precum trecerea direcției de soluționare a contestațiilor la Minister, dar a fost blocată de Guvern, deși avea toate avizele și toată lumea saluta proiectul.

Sursele liberale susțin că decizia nu are legătură cu performanța lui Nazare la Ministerul Finanțelor, ci mai degrabă cu campania electorală din PNL. Potrivit acestora, ministrul Finanțelor nu este de acord cu alocările bugetare pe care Cîțu le are în vedere pentru primarii liberali.

Conflictul dintre Cîțu și Nazare este mai vechi, premierul blocându-i acestuia planul de reorganizare a Ministerului și proiectele de digitalizare.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că din punctul său de vedere nicun ministru liberal nu trebuie remaniat, el fiind mulțumit de activitatea acestora.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.