Gazduire web Windows: Cand trebuie sa o luati in considerare?

Gazduire web Windows: Cand trebuie sa o luati in considerare?

Gazduire web Windows: Cand trebuie sa o luati in considerare?

by September 7, 2021 0 comments

Deoarece multi utilizatori folosesc Windows ca sistem de operare pe laptopul sau desktopul personal exista o oarecare confuzie in momentul alegerii solutiei de gazduire: Am nevoie pe serverul meu de Windows ca sistem de operare sau nu? Adevarul este ca multi utilizatori vor putea folosi o platforma Linux fara probleme; uneori, alegerea solutiei de gazduire web Windows este o preferinta personala, iar alteori este o necesitate.

Atunci cand cautati un serviciu de gazduire web, veti gasi  gazde care ofera  platforme Linux dar si multe care ofera platforme bazate pe Windows Server. Exista si unele gazde care ofera ambele optiuni clientilor lor.

Linux vs. Windows: Marea dezbatere

Adesea, cel mai important este sa va concentrati eforturile pentru a gasi o gazda web care sa fie cat mai stabila si potrivita nevoilor dvs. specifice, indiferent de platforma utilizata. Cu toate acestea, exista mai multe subiecte de dezbatere atunci cand se compara Windows cu Linux pentru a stabili care este alegerea optima. Acestea includ:

·     Pretul

Gazduirea web Windows are in general un pret mai ridicat, lucru valabil si in prezent. Cu toate acestea, pretul scade datorita naturii competitive a industriei si veti gasi o multime de gazde care ofera acum gazduire web Windows la acelasi pret cu gazduirea web Linux sau la o diferenta de pret neglijabila.

Prin urmare, pretul devine mai putin problematic decat era de asteptat, ambele sisteme de operare devenind comparabile. Totusi, daca bugetul dvs. este redus poate fi mai bine sa optati pentru gazduire web Linux, care este mai ieftina si disponibila la multi furnizori de web hosting.

·     Caracteristici

Atat Linux cat si Windows au la dispozitie o varietate de caracteristici care va vor permite sa va atingeti obiectivele. Ambele platforme va permit sa rulati scripturi, sa creati pagini sau bloguri, sa instalati forumuri si multe altele, cu foarte putine diferente.

Daca aveti nevoie de un spectru complet de caracteristici, veti obtine probabil tot ce aveti nevoie, indiferent de platforma pe care o alegeti.

·     Performanta

Performanta este o problema adesea dezbatuta. Fiecare sistem de operare are propriile avantaje si puncte tari / slabe si ca urmare nu exista un castigator. Anumite tehnologii sunt specifice unei anumite platforme si ca urmare o comparatie nu poate fi realizata insa in general serverele Windows pot furniza performante comparabile cu cele Linux.

·     Securitatea

Securitatea este o alta problema deseori dezbatuta in privinta gazduirii web Windows si Linux. Din cauza problemelor de securitate din jurul sistemului de operare de acasa si a popularitatii acestuia ca sistem de operare, exista conceptia ca Linux este mai sigur fiind insa departe de realitate. Ambele sisteme de operare au un istoric lung de probleme de securitate.

De cele mai multe ori, acolo unde securitatea devine o problema, nu platforma in sine este vinovata, ci personalul care o administreaza. Daca o gazda web are administratori IT calificati si un software robust de monitorizare, probabil ca problemele de securitate nu vor fi o problema.

Gazduire web Windows: Caracteristici specifice

Cand se iau in considerare diferentele dintre Windows si Linux, exista de fapt destul de putine. Chiar si atunci cand apar diferente, exista o multime de dezbateri cu privire la care este mai avantajoasa.

Principalul factor decisiv in luarea deciziei de a utiliza gazduire web Windows, se rezuma la utilizarea aplicatiilor specifice Windows. Acestea pot include:

  • ASP – Este un cadru de aplicatii de baza pentru generarea de pagini web dinamice
  • .NET Core – Este un framework modern pentru dezvoltarea de aplicatii conectate la Internet
  • .NET – este un cadru software care ofera o varietate de solutii precum securitate, conectivitate, dezvoltare de aplicatii si multe altele
  • Windows Streaming Media  – este un mijloc de redare a fisierelor audio si video pentru public, folosit adesea pentru website-urile trupelor de muzica sau website-uri cu trailere de filme
  • Access – este un sistem de baze de date similar cu MySQL fiind de baza pentru diferite aplicatii.
  • MSSQL – este un sistem de baze de date relationale folosit adesea in aplicatii  .NET Core

Orice aplicatie Windows va functiona mai bine pe o platforma Windows pur si simplu pentru ca este conceputa sa functioneze in acest fel. Multe aplicatii Windows pot fi folosite pe Linux  dar este posibil sa nu fie sigure sau la fel de robuste.

Prin urmare, daca utilizati tehnologii Windows pentru website-ul dvs. va recomandam sa alegeti gazduire web Windows. Nu uitati insa ca este important sa va concentrati asupra reputatiei, caracteristicilor si pretului pentru pachetul de gazduire web pe care il luati in considerare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.