România, în flăcări. Cel puțin 8 persoane au murit la Spitalul de covid Constanța

România, în flăcări. Cel puțin 8 persoane au murit la Spitalul de covid Constanța

România, în flăcări. Cel puțin 8 persoane au murit la Spitalul de covid Constanța

by October 1, 2021 0 comments

Cel puțin 8 persoane au murit în incendiul puternic izbucnit, vineri, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane, conform unor surse oficiale citate de News.ro. Zeci de pompieri intervin pentru evacuarea pacienților. Imaginile difuzate de presa locală arată pacienți scoși de pompieri pe geam, la fel și cadre medicale. Guvernul a transmis că este activată o celula de criză la Ministerul de Interne, iar Raed Arafat merge la fața locului.

La Secția ATI erau internați 10 pacienți

Ministerul Sănătății a transmis că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la un spital mobil ISU. Au fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.

Guvernul a transmis că premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

“Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța. În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.