Culmea pomiculturii din România. La Voinești, patria merelor, se vând fructe din Polonia

Culmea pomiculturii din România. La Voinești, patria merelor, se vând fructe din Polonia

Culmea pomiculturii din România. La Voinești, patria merelor, se vând fructe din Polonia

by December 17, 2021 0 comments

Un mic producător de mere din Voinești, județul Dâmbovița, este furios din cauza nedreptăților la care sunt supușii pomicultorii români care nu au unde să își vândă merele, în timp ce fructe din Polonia invadează piața, scrie agrointel.ro. Chiar și în marketurile din Voinești, cel mai mare bazin pomicol din țară, la rafturi se găsesc fructe din import deși producătorii ar putea livra produsele pentru consumatori.

”15. 12. 2021. Câtă bătaie de joc pentru agricultura românească, pentru pomicultura noastră! Să aduci mere din Polonia la marketul din Voinești – Dâmbovița în mijlocul celui mai mare bazin pomicol din țară în timp ce merele noastre zac după cum se vede și se știe pe câmp, prin curți și beciuri, pentru că nu avem piață de desfacere”, a denunțat pomicultorul Valentin Onea în spațiul online.

Acesta spune că producătorii nu au nicio șansă în fața condițiilor impuse de supermarketuri care sunt parcă intenționat făcute ca să îi încurce pe fermieri. ”Degeaba te asociezi pentru că supermarketurile impun producătorului român 1001 de condiții ca să se lipsească. În alte țări la fiecare colț de bloc, sau alte locuri publice statul a facilitat amplasarea de așa zise aprozaruri, tarabe sezoniere, unde producătorii locali să-și poată vinde marfa. Au prevăzut lipsa timpului de a face mici cumpărături și au rezolvat două probleme deodată. La noi te ridică poliția cu totul pentru vânzare stradală.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.