PMP solicită reîntoarcerea lui Eugen Tomac în fruntea partidului

PMP solicită reîntoarcerea lui Eugen Tomac în fruntea partidului

PMP solicită reîntoarcerea lui Eugen Tomac în fruntea partidului

by February 6, 2022 0 comments

În PMP se produce o adevărată revoluție.  55 de lideri au semnat o scrisoare pentru care arată că doresc convocarea unui Congres Extraordinar în data de 19 februarie, în cadrul căruia Eugen Tomac să fie ales președinte al formațiunii politice, în locul lui Cristian Diaconescu.

”PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată

Ne exprimăm mâhnirea în privința dezinformărilor consecvente lansate în spațiul public cu privire la situația politică actuală a Partidului Mișcarea Populară. Se fac multe speculații răuvoitoare, sunt lansate de către neaveniți mesaje care nu au nicio legătură cu problemele interne reale ale PMP, s-a creat o veritabilă campanie de linșaj mediatic, deopotrivă prin social-media, împotriva unor lideri ai PMP și, din păcate, a familiilor acestora, situație inacceptabilă care ne determină să reacționăm în solidar.

S-a ajuns aici din cauza indeciziei de la nivelul conducerii PMP, din pricina lipsei de dialog, a alimentării consecvente a unor conflicte, în locul preocupării și acțiunii hotărâte pentru dezamorsarea acestora. De șase luni, nu s-a găsit nicio soluție în privința desemnării unui secretar general, de trei luni, în pofida apelurilor repetate care i-au fost adresate, președintele PMP nu a mai convocat nicio ședință, nicio dezbatere la nivelul structurilor statutare ale PMP, de natură a detensiona atmosfera politică tot mai încordată și deteriorată din interiorul partidului. Nu s-a mai dialogat de la nivel central nici măcar cu aleșii locali, care reprezintă zestrea noastră pragmatică, meritorie și concretă, rod al campaniilor electorale grele pe care le-am purtat la alegerile locale și generale.

În această situație îngrijorătoare, gravă, fără a exista nicio direcție politică limpede, asumată oficial la vârful PMP, o comunicare publică clară, consecventă și coerentă, onestă, în spiritul valorilor ideologice, doctrinare, creștin-democrate, a proiectelor noastre, care stau la temelia acestui partid, problemele și tensiunile interne în mod evident s-au acutizat. Impasul a fost sporit de cercetările sociologice care au înregistrat o prăbușire semnificativă a încrederii cetățenilor în partidul nostru.

Vă asigurăm că, în PMP, nu există un conflict între persoane, nici o luptă egoistă, iresponsabilă, pentru vreo putere iluzorie. De asemenea, tema vreunei fuziuni cu altă formațiune politică nu există pentru semnatarii acestei moțiuni. Simțim cu toții însă că avem nevoie de o abordare mai pragmatică și energică pentru a ne recâștiga suflul și forța, solidaritatea, energia și motivația, pe care le-am demonstrat în multe încercări politice și confruntări electorale. În plus, dorim să ne ținem în continuare aleșii aproape, pentru ca împreună să reușim din nou să-i convingem pe români că avem resurse pentru a dezvolta un partid liber, democratic, al valorilor creștine, patriotice, naționale, cu corectitudine deplină în fața românilor și cu dragoste de țară.

Pentru toate acestea, ne reîntoarcem în 19 februarie în congres și susținem Moțiunea lui Eugen Tomac, „PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată”. Facem acest lucru asumându-ne deschis parcursul politic pentru a reveni astfel întăriți pe scena politică, cu proiectele care au consacrat PMP.

???????? Patriotismul, pe lângă sentimente, înseamnă în bună măsură fapte iar noi acționăm acum tocmai pentru a merge mai departe solidari, (re)uniți pentru România.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Lista celor 55 de lideri ai PMP, dintre care 38 președinți de organizații județene, susținători ai prezentului comunicat:

Petru Movilă, Iași

Adrian Mocanu, Buzău

Lucian Morar, Maramureș

Marius Pașcan, Mureș

Eugen Tomac, București

Mihail Neamțu, București

Sebastian Moise, București

Ionuț Simionca, Bistrița-Năsăud

Cătălina Bozianu, Prahova

Dorin Bădulescu, Buzău

Răzvan Sebe, București

Marian Andronache, Suceava

Claudiu Palaz, Constanța

Liliana Nițu, Dâmbovița

Ramona Cupă, Mehedinți

Ionuț Popovici, Caraș Severin

Adrian Todoran, Sălaj

Ion Ariton, Sibiu

Andrei Ionescu, Sector 1

Dorel Constantin Onaca, București

Adrian Florescu, Sector 3

Bogdan Gavrilescu, Neamț

Viorel Arion, Hunedoara

Alexandru Leșco, R. Moldova

Gheorghe Baciu, Covasna

Radu Pescar, Mureș

Iulian Vladu, Dâmbovița

Cristian Mihălăchioiu, Ialomița

Gabriel Rădulescu, Sector 4

Gheorghe Ialomițianu, Brașov

Ion Melinte, Bacău

Florian Bichir, București

Nicolae Davițoiu, Gorj

Corneliu Bichineț, Vaslui

Anișoara Stănculescu, Dolj

Teodora Desagă, Ilfov

Ionel Roiban, Vâlcea

Valerian Vreme, Bacău

Cristian Lungu, Cluj

Ștefan Florescu, Sector 6

Mirela Bîznă, Vrancea

Florin Creț, Maramureș

Marian Bârgău, Sector 1

Liviu Pop, Satu Mare

Maricel Gangu, Vaslui

Traian Mircea Iancu Peța, Ilfov

Sile Cobzaru, Giurgiu

Daniel Corneanu, Harghita

George Popescu, Botoșani

Cristian Ciocoi, Sector 3

Elisabeta Grigore, București

Costică Popa, Harghita

Corneliu Popescu, Botoșani

Tiberiu Ciprian Kecskes Simionca, Bistrița-Năsăud

Liviu Coman, Călărași”, arată un comunicat al PMP.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.