Praf în ochii românilor! Decizia de 50 de bani a Guvernului Ciucă

Praf în ochii românilor! Decizia de 50 de bani a Guvernului Ciucă

Praf în ochii românilor! Decizia de 50 de bani a Guvernului Ciucă

by June 23, 2022 1 comment

Premierul Nicolae Ciucă anunță că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3 luni. Jumătate din această sumă va fi decontată de la buget. Compensarea se va aplica direct la pompă și va apărea și pe bonul fiscal.

„Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat”, a spus Ciucă.

El a precizat că această decizie a fost luată „pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant”.

„Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat”, a explicat el.

La finalul acestei perioade, guvernul va analiza dacă e nevoie de un nou set de măsuri.

„Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii”, a precizat Ciucă.

Coaliția de guvernare a stabilit ieri instituirea unui mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor, pe o perioadă de trei luni, începând din luna iulie.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. bogdan
    #1 bogdan 25 June, 2022, 15:30

    Domnul presedinte Klaus Iohannis trebuie sa il demita pe generalul Nicolae Ciuca din functia de premier privind protestele soferilor in benzinarii .Aceasta compensare de 50 de bani este neconstitutionala.Ca si expert ar trebui sa scada TVA de la 19 % la 15% ca sa se corecteze cota dupa aceea vom umbla la corectarea compensarii e ilogic si eliminarea impozitului oe profit la companii.Companiile de benzina si motorina ar putea trece la Ministerul Economiei exista o norma aplicativa europeana in care spune ca toate companiile vor intra la minisreriul de resort

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.