Scandal la Primăria sector 2. Cum sunt angajate amantele în funcții publice

Scandal la Primăria sector 2. Cum sunt angajate amantele în funcții publice

Scandal la Primăria sector 2. Cum sunt angajate amantele în funcții publice

by June 6, 2022 0 comments

În campania electorală, USR promisese transparență și meritocrație. Ajunși la putere, primarii USR au preluat metehnele vechilor partide politice și au început să angajeze, fără concurs, tot felul de personaje, care până atunci stătuseră în umbră. Vicepreședinte al USR Sector 2, Adrian Albu, face dezvăluiri despre modul în care funcționează, de fapt, USR și modul în care primarii partidului au trecut totul la ”asumare politică”.

”Și iată că urmează.

Acum voi povesti despre cineva din nucleul dur al echipei Barna, un personaj pentru care promisiunile sunt vorbe goale prin care sunt manipulați oamenii în scopul atingerii unor obiective personale. Este vorba de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, membru și el în Biroul Național.

Povestea începe imediat după ce Alianța USR PLUS a câștigat primăria Sectorului 2. În ziua de învestire au apărut de nicăieri două persoane pe care nu le văzuse nimeni nici în campania de strâns de semnături pentru candidaturi, nici în campania propriu-zisă, dar despre care am aflat apoi că urmau să fie consilierii personali ai primarului. Toți ne așteptam să-și aleagă consilierii personali din rândul celor care munciseră la scrierea programelor de candidaturi sau funcționari publici din partid care ajute la navigarea prin hățișul legislativ.

La prima ședință de Consiliu local a fost propusă și aprobată înființarea postului de administrator public (city manager), poziție care (bănuiam) că va fi ocupată prin concurs. Ei bine, nu. Aveam să aflu mai târziu că unuia dintre cei doi necunoscuți i se promisese acel post drept mulțumire pentru ajutorul primit de Radu Mihaiu în campanie. Acela a fost primul semn că promisiunile pe care le făcusem în campanie, bună guvernanță, organizarea de concursuri, optimizarea fluxurilor de lucru în primărie și așa mai departe era posibil să fi fost doar niște promisiuni. Mai ales că Radu Mihaiu nu spera că va câștiga primăria și folosea candidatura pentru o creștere a notorietății în vederea alegerilor parlamentare care urmau la cateva luni după locale. N-a fost să fie și s-a nimerit să câștige primăria.

Chiar nu știu motivele pentru care primarul a ales să nu-și respecte promisiunile față de cei alături de care dusese până atunci două campanii (europarlamentarele și prezidențialele din 2019) dar a ales să-și respecte angajamentele față de două persoane pe care nu le văzuse nimeni nici muncind în campanie, nici la programe. Bine, n-ar fi fost o excepție asta cu munca în campanie, au fost candidați la consiliul local pe locuri eligibile care n-au călcat o zi în stradă ca să vorbească cu cei cărora le ceream votul, dar măcar acei candidați fuseseră votați de filiala USR Sector 2, dar nici asta nu e o scuză validă.

Decizia numirii administratorului public a fost “asumată politic” de primar, de parcă ajunsese singur în post și nu datora explicații nimănui pentru ce face. De această expresie, “asumare politică”, primarul se va folosi în următorii doi ani atunci când nu va fi capabil să explice motivele unei decizii: “îmi asum politic“. După ce a câștigat mandatul de primar, Radu Mihaiu a început să trateze PLUS-ul doar ca pe niște parteneri de alianță cărora trebuia doar să le ceară să voteze fără a oferi explicații “de ce?”, că doar nu câștigaserăm alegerile împreună.

Tot după ce a câștigat mandatul a marginalizat singurii doi angajați ai primăriei care proveneau din USR și PLUS, dintre care unul chiar îi furnizase informații importante în timpul campaniei. De el știam, de ceilalți doi nu știam să fi contribuit în vreun fel. Având în vedere că e treaba exclusiv a primarului cu cine se consiliază, atenția s-a îndreptat către cel care urma să fie city manager. S-au făcut săpături și s-a aflat că omul lucrase anterior la compania de parcări înființată de Firea la Capitală, anterior lucrând la primăria Sectorului 1, la Tudorache. Omul își pornise cariera în administrație la Pandele în Afumați unde a fusese promovat de 3 ori în 3 luni consecutive, aveam printre noi o somitate care urma să se ocupe de partea de salubritate, ceva ce nu făcuse niciodată înainte. În prezentarea pe care o face membrilor USR primarul spune că l-ar fi cunoscut pe filieră PNL (am verificat informația, nu avea nicio treabă cu PNL Sector 1, de unde ni se spunea că vine). Rezultatul: scandal în filială fără niciun efect, administratorul public este pus în funcție.

Vine primăvara lui 2021, martie, fuziunea încă nu trecuse de tribunal. În filiala PLUS apare un zvon cum că în primărie a fost angajată prietena unui consilier local, Marius Pellegrini. Se fac iar săpături, zvonul se confirmă și sunt cerute datele de angajare: data anunțului, data concursului, publicarea rezultatelor și așa mai departe. Inițial cererile sunt ignorate, dar ele devin din ce în ce mai insistente și după aproape 2 luni sunt prezentate niște documente care nu conving. Tot atunci aflăm că aceeași persoană angajată cu norma întreaga în primăria Sectorului 2 mai este angajată și la cabinetul parlamentar al unui deputat tot din Sectorul 2, Alin Apostol. Femeie muncitoare, ce să zic.

Tot în primăvară membrii filialei PLUS Sector 2 află că au existat posturi pe care “le primise” USR PLUS Sector 2 în diferite companii naționale pentru bunele rezultate din alegeri și că posturile fuseseră alocate deja unor fideli din filiala USR ai primarului. În vară urmează alegerile interne la Sectorul 2 despre care am povestit cum au decurs, cu modificarea corpului electoral astfel încât candidații USR să aibă cât mai multe șanse să câștige.

Dar acum să trecem la lucrurile care dor cu adevărat: promisiunile neîndeplinite făcute celor care ne-au votat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.