Campania anti-E-uri. Lista albă a efectelor asupra organismului uman
by Ancheteonline July 25, 2022 0 commentsExistă și o listă cu e-urile care au efecte nocive asupra organismului:
- E100 sau curcumina, un colorant natural care provine din rădăcina de turmeric sau ghimbir și este folosit pentru a colora.
- E306 sau vitamina E (tocoferoull), o substanță extrasă din măsline și floarea soarelui, un antioxidant natural .
- E322 sau lecitina este o substanță galben-brună care îndeplinește rolul de a omogeniza anumite alimente. Se extrage din boabele de soia, semințele de rapiță, din cele de bumbac sau din semințele de floarea-soarelui.
- E101, vitamina B sau riboflavina este un aditiv alimentar natural care se folosește pe post de colorant. Este interzisă în produsele pentru copii.
- E300, vitamina C sau acidul ascorbic este folosit ca agent de creștere.
- E140 sau clorofila este unul dintre cei mai cunoscuți aditivi alimentari naturali și este folosit în special în cazul băuturilor din fructe sau legume verzi.
- E901 este folosit ca un “înveliș” (pentru citrice) sau ca potențator de aromă.
- E570 sau acidul stearic este un aditiv alimentar care oferă aroma de unt produselor de patiserie.
- E414 sau guma arabică îndeplinește rolul de stabilizator, emulgator și agent de îngroșare. Este extrasă natural din arborele Acacia snegal, o specie de salcâm din Africa.
Facebook Comments Box

No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.