Depozitarul Central distribuie de joi dividende pentru acţionarii Romgaz

Depozitarul Central distribuie de joi dividende pentru acţionarii Romgaz

Depozitarul Central distribuie de joi dividende pentru acţionarii Romgaz

by July 27, 2023 0 comments

Depozitarul Central (DC) distribuie, începând de joi şi până în data de 27 iulie 2026, dividendele aferente anului 2022 pentru acţionarii SNGN Romgaz SA, valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 3,42 lei.

Potrivit unui comunicat al DC, acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 6 iulie 2023.

Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari; în numerar, la ghişeele bancare ale BRD Groupe Societe Generale SA din întreaga ţară.

“Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru”, precizează Depozitarul Central. AGERPRES

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.