Prietenul lui Adrian Nastase contruieste la Palatul Parlamentului

Prietenul lui Adrian Nastase contruieste la Palatul Parlamentului

Prietenul lui Adrian Nastase contruieste la Palatul Parlamentului

by August 13, 2010 4 comments

Proprietarul de la restaurantul “Casa Capsa” executa lucrari de amenajare in valoare de 1,5 milioane de lei la Senat.

Senatul a dat pe mana firmei TC Carpati SA, fara licitatie doua contracte de amenajare a unor spatii la Senat. Prima lucrare, in valoare de 1 milion de lei prevede “lucrari de realizare a scarii de acces si amenajare a intrarii din corpul B 3”, iar a doua, “lucrari de reparatie cu caracter de urgenta”, pentru care TC Carpati SA va incasa alte 500 000 de lei.

Camera Superioara a sarit peste procedura legala a achizitiilor publice si a selectionat aceasta firma pe baza unor negocieri directe, invocand faptul ca “serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant , din motive tehnice”.

Insa, nu este de ignorat  ca la conducerea Senatului este un lider PSD, Mircea Geoana, iar secretar general al acestei camere este Ion Moraru, fost demnitar  in Secretariatul General al Guvernului Adrian Nastase. De altfel, firma TC Carpati SA a intrat pe piata lucrarilor de la Palatul Parlamentului in 2003, cand la putere se afla PSD, care conducea si Guvernul si cele doua camere ale Legislativului. Astfel, in acel an, cand au inceput lucrarile pentru construtia aripii Senatului, s-au prezentat la licitatie 14 firme, unele foarte puternice pe plan international. Insa, Parlamentul a ales TC Carpati, care a incasat 3,5 milioane de euro.

Aceasta firma este controlata de Marian Bucur, prieten din copilarie a lui Adrian Nastase, cei doi fiind nascuti la Tartasesti( Dambovita). TC Carpati SA are drept actionar principal SC Constructii Baneasa SRL, iar ca administrator pe Daniela Bucur, sotia acestuia. De altfel, SC Constructii Baneasa SRL are ca actionar unic pe aceeasi Daniela Bucur. Prietenul lui Nastase a reusit in 2001, in urma unei asa zise privatizari sa cumpere pe doi lei restaurantul “Casa Capsa”, care a devenit locul de destindere, dar si luat decizii  a liderilor PSD intre 2001-2004.

Facebook Comments

4 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Tessie Hickernell
  #1 Tessie Hickernell 12 April, 2011, 17:25

  We obviously have to think much more in that area and find out a few things i can do about it.

  Reply this comment
 2. Rickie Saintamand
  #2 Rickie Saintamand 13 April, 2011, 21:14

  Hm, So i’m comfortable with this nevertheless not fully certain, thus i am gonna research a bit more.

  Reply this comment
 3. Shelby Blasini
  #3 Shelby Blasini 16 April, 2011, 06:13

  I’m aware of this already, however there are a few helpful pieces which finalized the picture for me, many thanks!

  Reply this comment
 4. VISAN
  #4 VISAN 16 October, 2014, 23:09

  bucur marian 83 sef santier.turnator.fura material de constructi si face 2 ani de puscarie.ani 90 patron fura si trage tepe la tot ce prinde.infinteaza constructi baneasa cu care face la fel nu repara cit fura.2000 renoveaza Casa capsea SA pe bani prostilor unde el si altii se lafaie inca.nui patron este administrator luand salari de la stat milogi si el si orfana dana. reusesc sa ia firma tc carpati servit de Adrian nastase pe tava.nu pt.constructi si pentru terenurile care le are:docentilor.pipera.aviatorilor etc firma o baga in insolventa.utilajele le vinde.alo dnul dormiti?

  Reply this comment

<