La famiglia SGG

La famiglia SGG

by January 14, 2011 43 comments

Secretariatul General al Guvernului este “contaminat”  de relatii si interese personale si de grup. In declaratiile de avere si interese ale aparatului guvernamental, descoperim nepotism si promovarea in functii pe criterii clientelare. Chiar secretarul genaral al Guvernului, Daniela Andreescu, si-a promovat intreaga familie in pozitii privilegiate, a beneficiat de contracte cu statul si ocupa functii importante in consilii de administratie.

Potrivit declaratiei sale de interese, Daniela Andreescu este membru in consiliul de administratie al Eximbank de mai mult de un an de zile, de unde a incasat 151.953 de lei (12.662 de lei pe luna). Ea mai este membru in consiliul de administratie de la AVAS, de unde a primit 8.798 de lei. Grosul banilor vine din relatiile familiale tesute in jurul unor functii publice, care a ajutat familia Andreescu sa dezvolte de-a lungul anilor afaceri de mare succes. Portivit declaratiei de avere, Daniela Andreeesu detine, impreuna cu familia, terenuri in Bucuresti, Mogosoaia, Busteni, doua apartamente si doua case, dar si trei masini – doua BMW si o Leganza, precum si o barca.

Afacerile  Andreescu

Fiica sa, Irina Alexandra Zisman ocupa functia de referent la AVAS (la institutia la care  Daniela Andreescu este membru in CA). Ea este actionar unic si administrator la SC Daniro Events. Aceasta firma apare, in declaratia de avere a Danielei Andreescu, la rubrica “afaceri derulate cu statul de rude de gradul 1”, companie ce a incheiat pe 10.02.2010, un contract de furnizare aranjamente florale cu Senatul, in valoare de 25.000 de lei, pe o perioada de un an. Cu alte cuvinte, fiica secretarului general al Guvernului este unicul furnizor de flori la Camera Superioara a Parlamentului!

Irina Zisman mai apare ca administrator la SC Oslo International Company. Aceasta firma se ocupa cu plasarea fortei de munca in tara si strainatate. Afacerea a fost pusa pe picioare de Daniela Andreescu, in 2007,  pe vremea cand era secretar de stat la Ministerul Muncii. Ea a ocupat functii precum sef al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, in cadrul Ministerului Muncii, in Guvernul Nastase si secretar de stat in Ministerul Muncii, sef al Departamentului Munca in Strainatate, in Guvernului D.A, condus de Calin Popescu Tariceanu (din 2005 pana in 2007). In 2007, Andreescu a infiintat firma SC Oslo International Company, ce avea ca obiect de activitate plasarea fortei de munca in strainatate. Potrivit unor articole de presa, prin aceasta societate o mare parte din “capsunarii” romani au ajuns in Spania. Intreaga afacere a fost pusa la cale de Daniela Andreescu, impreuna cu Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, cele doua familii fiind prietene. Trebuie mentionat faptul ca aceasta firma se ocupa si cu plasarea fortei de munca in Romania, inclusiv pentru imigrantii care vin din strainatate. Sotul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu, este angajat al Oficiului Roman pentru Imigranti. Surse guvernamentale sustin ca Teodorescu s-ar ocupa de legalizarea documentelor de rezidenta a strainilor care muncesc in Romania.

Structura loiala din jurul lui Emil Boc

Gabriela Ferencz, secretar se stat in cadrul aparatului de lucru al primului-ministru, poreclita “Blonda lui Boc”, este un personaj loial premierului Emil Boc. Ea este “mana dreapta” a lui Emil Boc, de 8 ani, de cand acesta era primar la Cluj Napoca. Drept recunostinta, Ferencz a fost numita membru CA la EON Moldova Furnizare SA, o societate privata, la care statul roman detine actiuni minoritare. In aceasta calitate, Gabriela Ferencz castiga 18.000 de lei pe luna.

Iuliu Pacurariu, consilier personal al primierului (fost senator PD de Cluj-Napoca), ocupa si functia director al Fodului Roman de Dezvoltare Sociala, o agentie aflat in subordinea Guvernului. De asemenea, Pacurariu detine si portofoliul de director al unei firme private, SC Flora SA, desi demnitarilor le este interzis sa ocupe pozitii executive in societati comerciale.

Relatiile UDMR

Vicepremierul Marko Bela si-a adus la cabinetul sau doar consilieri loiali, formati in timp in strucutura organizatorica a UDMR. Pentru loialitatea lor, angajatii din aparatul de lucru al vicepremierului au primit pozitii importante in institutii ale statului. Cea mai importanta functie o ocupa Nagy Zoltan Levente, secretar de stat la biroul lui Marko Bela. El este administratorul Fundatiei Progress, principalul finantator al campaniile  electorale parlamentare si prezidentiale ale UDMR din 2008 si 2009. Presedintele fundatiei este Nagy Zolt, fost ministru al comunicatiilor, trimis in judecata de DNA in dosarul privatizarilor strategice. Fundatia Progress a intrat, in 2010, in atentia DNA. Procurorii anticoruptie cerceteaza modalitatea in care aceasta fundatie a primit un imprumut de 60.000 de lei, chiar in plina campanie electorala, in 2009, de la o alta fundatie detinuta de UDMR, si anume Communitas.

Zoltan Levente mai este si actionar al firmei SCTransilvanart SRL, societate care a sponsorizat campania electorale a UDMR.

Tudor St. Veronka, consilier de stat in aparatul de lucru al vicepremierului, este si consilier la Senatul Romaniei. Acesta este membru CA la societatile de stat: Institutul de Cercetare si Proiectare Tehnologica pentru Constructii de Masini si SC Cozla Forest SA. Sotia acestuia este administrator la UDMR si angajat al Fundatiei “Communitas”.

Peter A. Zsuszanna este consilier de stat la biroul lui Marko Bela. De curand, a fost numita membru in Consiliul National de Integritate, dar mai este si angajata la Ministerul Justitiei. Sotul acesteia este salariat tot la stat, la Compania Nationala de Investitii.

Facebook Comments Box

43 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Thales
  #1 Thales 17 January, 2011, 11:15

  Greseli destul de mari in acest articol.
  1. nume inventate (sefa sgg e daniela-nicoleta, nu gabriela).
  2. sex presupus (veronka e femeie, nu barbat).
  3. lipsa unor minime informatii privind statutul functionarilor publici si contractualilor (este imposibil ca unii demnitari sa lucreze in doua institutii in acelasi timp / deci probabil ca omul “cu scrisul” nici macar nu a intrebat unde se afla cartile de munca, pentru ca mi-e greu sa cred ca s-ar incalca asa de vizibil legea).

  Pacat ca acest articol a fost preluat si de altii. E bine ca nu a fost preluat si de noi 🙂

  Reply this comment
 2. Gabone
  #2 Gabone 17 January, 2011, 11:20

  Subscriu la ce a zis Thales. In plus, as putea sa ajung cu numaratoarea la 10.

  Reply this comment
 3. vasiliu
  #3 vasiliu 17 January, 2011, 12:59

  daca observati, toate informatiile au fost luate de pe declaratiile de interese, nu inventate; nu va luati de greseli minore, legate de nume, uitati-va la tesatura de afaceri, la conflictele de interese..este foarte usor sa te legi de maruntisuri..foarte greu sa ajungi la esenta lucrurilor

  Reply this comment
 4. Gabone
  #4 Gabone 17 January, 2011, 14:34

  pt vasiliu: unele din declaratiile de interese care au stat la baza articolului sunt vechi. si asta era una din greselile pe care vroiam sa le remarc.

  Reply this comment
  • vasiliu
   vasiliu 17 January, 2011, 16:11

   dupa cate am observat sunt declaratiile de interese la zi pe site-ul guvernului…daca gasiti dvoastra altele, puteti sa le dati publicitatii…daca spuneti ca sunt vechi, foarte bine, semnalam acest lucru ANI…

   Reply this comment
 5. godorodja
  #5 godorodja 17 January, 2011, 16:18

  pt thales :nu sunteti foarte bine informati, mai cititi ici, colo..sunt atatia demnitari care lucreaza in mai multe institutii publice deodata…

  Reply this comment
  • Thales
   Thales 17 January, 2011, 16:51

   Nu poti fi demnitar si functionar public in acelasi timp!

   Reply this comment
   • voichescu
    voichescu 17 January, 2011, 16:58

    este vorba despre doua slujbe la stat, asta rezulta din articol,nu va mai pierdeti in amanunte de doi lei

    Reply this comment
    • Thales
     Thales 17 January, 2011, 17:24

     bun. articolul este prost scris – asta rezulta. si dc vreti sa promovati site-ul sau scriitorul (daca nu cumva sunteti chiar dvs.) raspunzandu-mi de fiecare data, nu aveti decat. sporuri la greseli!!!

     Reply this comment
     • voichescu
      voichescu 17 January, 2011, 17:46

      cred ca sunteti direct vizat in acest articol de vreme ce incercati sa bagatelizati informatia; va legati numai de niste prenume, fara sa tineti cont de esential: afacerile murdare ale demnitarilor nostri

 6. voichescu
  #6 voichescu 17 January, 2011, 16:29

  pt gabone: nu mai dezinformati, declaratiile de interese sunt la zi…au fost publicate,potrivit noii legi ANI, la termen, adica in octombrie 2010, iar daca erau schimbari in situatia profesionala a unui functionar sau demnitar ( nu mai este angajat intr-un loc sau altul, sau s-a retras dintr-un CA), atunci, legea spune, se aduc modificari la declaratia de interese si publicate la termen..dar deocamdata nimeni nu a adus schimbari acestei declaratii

  Reply this comment
 7. 2781781
  #7 2781781 31 March, 2011, 14:24

  What a lovely day for a 2781781! SCK was here

  Reply this comment
 8. Conchita Wascher
  #8 Conchita Wascher 9 April, 2011, 11:34

  Hm, I’m just happy with this nevertheless not 100 % convinced, therefore i’m gonna research a tad bit more.

  Reply this comment
 9. Eusebia Eblen
  #9 Eusebia Eblen 13 April, 2011, 00:51

  Hey, very nice blog! Beautiful and Amazing. I will bookmark your blog and take the feeds also

  Reply this comment
 10. Mac Bulleri
  #10 Mac Bulleri 13 April, 2011, 04:20

  There is obvisously a lot to know about this. I think you made some good points in Features too. Great Job.

  Reply this comment
 11. Bethel Castleman
  #11 Bethel Castleman 13 April, 2011, 23:40

  My spouse and i without doubt have to think much more in that course and find out things i can do regarding this.

  Reply this comment
 12. Lawrence Carcia
  #12 Lawrence Carcia 15 April, 2011, 06:18

  titanic listing you’ve latch on to

  Reply this comment
 13. Arleen Hilsinger
  #13 Arleen Hilsinger 16 April, 2011, 16:14

  My partner and i undoubtedly have to think far more in that direction and see what i can do about it.

  Reply this comment
 14. Braun Oral-B Pulsonic SmartSeries
  #14 Braun Oral-B Pulsonic SmartSeries 16 April, 2011, 23:32

  Good to become browsing your web site again, it is often months personally.

  Reply this comment
 15. news
  #15 news 16 April, 2011, 23:51

  Extremely good quite short this then write-up helped me alot. Say thank you I actually trying to get your current information….

  Reply this comment
 16. elevator shoes
  #16 elevator shoes 17 April, 2011, 01:23

  Could you write more about this please, and keep me updated by emailing me ? elevator shoes

  Reply this comment
 17. Respiratory Therapist Jobs
  #17 Respiratory Therapist Jobs 17 April, 2011, 02:01

  The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

  Reply this comment
 18. guidestone retirement
  #18 guidestone retirement 17 April, 2011, 02:42

  In that respect there will be noticeably an important deal to help you recognize around this excellent. When i think an individual done sure wonderful factors with regard to attributes always.

  Reply this comment
 19. Tax Relief Help
  #19 Tax Relief Help 17 April, 2011, 05:48

  awesome things here. I am very happy to see your post. Thank you a lot and i’m having a look ahead to touch you. Will you kindly drop me a mail?

  Reply this comment
 20. Offer in Compromise
  #20 Offer in Compromise 17 April, 2011, 06:18

  Hey There. I found your blog the use of msn. This is an extremely well written article. I will make sure to bookmark it and return to learn extra of your helpful info. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

  Reply this comment
 21. Letitia
  #21 Letitia 17 April, 2011, 07:17

  I merely wanted to thank you a lot more for your amazing web site you have designed here. It truly is full of useful tips for those who are definitely interested in that subject, in particular this very post. You really are all absolutely sweet and also thoughtful of others in addition to the fact that reading the blog posts is a great delight in my experience. And thats a generous surprise! Dan and I usually have fun making use of your points in what we must do next week. Our record is a distance long so your tips will be put to great use.

  Reply this comment
 22. Potenzmittel kaufen
  #22 Potenzmittel kaufen 17 April, 2011, 07:43

  I’m furthermore interested in affilate and also search engine marketing.

  Reply this comment
 23. Tax Attorney
  #23 Tax Attorney 17 April, 2011, 09:12

  Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get in fact loved account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I success you access consistently quickly.

  Reply this comment
 24. Ping Pong Paddles
  #24 Ping Pong Paddles 17 April, 2011, 11:48

  Most people will have the same opinion with your post even though it’s missing a few examples.

  Reply this comment
 25. jezyk angielski
  #25 jezyk angielski 17 April, 2011, 12:12

  Just wanna thank you for this great news. This is what I was looking for (Thanks Google

  Reply this comment
 26. Ray Debelak
  #26 Ray Debelak 17 April, 2011, 13:14

  It’s great page, I was looking for something like this

  Reply this comment
 27. psychic income
  #27 psychic income 17 April, 2011, 13:47

  I believe that may be a fascinating element, it made me suppose a bit. Thanks for sparking my pondering cap. Infrequently I am getting so much in a rut that I just really feel like a record.

  Reply this comment
 28. grow taller naturally
  #28 grow taller naturally 17 April, 2011, 13:57

  I found your website on google. allowed me to really understand this topic. I have spent lots of time looking through your site. Don’t stop writing articles, because I would become lost!

  Reply this comment
 29. avg free
  #29 avg free 17 April, 2011, 14:00

  It’s truly a great and helpful piece of information. I am glad that you just shared this useful tidbit with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

  Reply this comment
 30. Łomża
  #31 Łomża 17 April, 2011, 16:13

  It’s super site, I was looking for something like this

  Reply this comment
 31. Igre Igre
  #32 Igre Igre 17 April, 2011, 17:06

  Great article, thank you. I really love it!

  Reply this comment
 32. psychic associate programs
  #33 psychic associate programs 17 April, 2011, 17:29

  I believe that is a captivating aspect, it made me suppose a bit. Thanks for sparking my thinking cap. Sometimes I get such a lot in a rut that I simply feel like a record.

  Reply this comment
 33. escorts in london
  #34 escorts in london 17 April, 2011, 18:03

  We are a gaggle of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website offered us with helpful information to paintings on. You have performed an impressive activity and our whole community will be thankful to you.-

  Reply this comment
 34. free scholarships for single moms
  #35 free scholarships for single moms 17 April, 2011, 19:55

  Very nice blog post. I personally just stumbled upon your own weblog and wished to mention which I’ve really enjoyed browsing ones blog reports. In any case I will come to be opt-in on your feed plus I’m hoping you are submitting again very soon!

  Reply this comment
 35. click here
  #36 click here 17 April, 2011, 20:33

  There is clearly a lot to know about this. I feel you made some nice points in features also.

  Reply this comment
 36. Veneers
  #37 Veneers 17 April, 2011, 21:00

  I’m the following to see good quality comments! Well, this site won’t insert properly on my Ipad.

  Reply this comment
 37. Catalogo de empresas
  #38 Catalogo de empresas 17 April, 2011, 21:57

  I still can’t quite assume that I could end up being one of those studying the important ideas found on your web site. My family and I are sincerely thankful for the generosity and for providing me opportunity pursue this chosen career path. Thanks for the important information I got from your web-site.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.