Judecatoarea Elena Turcu se intoarce in functie

Judecatoarea Elena Turcu se intoarce in functie

by May 12, 2011 2 comments

Judecatoarea Elena Turcu va fi repusa in functie, la Tribunalul Dambovita in urma deciziei luate de CSM. Ea a fost acuzata ca si-a condus autoturismul pe drumurile publice sub influenta alcoolului si ca acrosat mai multe vehicule. CSM a decis, joi, repunerea în funcţie a magistratei Elena Turcu si recunoasterea vechimii acesteia pe perioada suspendarii, respectiv 8 iulie 2010-19 aprilie 2011, dispunand totodată sesizarea Comisiei de evaluare pentru a tine cont atunci cand va fi evaluata judecatoarea damboviteana, procedura realizata din trei în trei ani. Totodată, CSM a aratat ca nu este competent in a dispune plata drepturilor cuvenite catre Turcu. Direcţia Resurse Umane a CSM a indicat Ministerul Justitiei ca fiind cel care trebuie sa rezolve situatia financiară a judecatoarei Turcu.

Magistrata a facut, în decembrie 2008, cerere de pensionare, iar CSM, constatand ca aceasta indeplineste conditiile de pensionare, i-a înaintat solicitarea presedintelui Traian Basescu pentru ca acesta sa semneze decretul care ar fi facut efectiva iesirea din magistratură a Elenei Turcu. Insa Basescu a refuzat sa ii permită judecatoarei Elena Turcu să se pensioneze. Pe tot parcursul procesului in care a fost implicata, Turcu a fost doar suspendata din functie, putand acum, dupa achitarea definitiva pronuntata, sa revina in sala de sedinta printr-o simpla formalitate.

Mai mult, dupa ce a fost achitata, judecatoarea  are de luat bani de la stat. Mai exact 150.000 de lei adica salariile din perioada in care, pentru ca era judecata, nu a mers la serviciu. În plus, se va întoarce în sala de judecata ca magistrat.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. ramon
  #1 ramon 12 May, 2011, 18:31

  Daca asta mai judeca,chiar nu mai este justitie in Romania !!

  Reply this comment
 2. Alina
  #2 Alina 12 May, 2011, 19:13

  Cum adica sa ia salariu pentru perioada in care nu a mers la serviciu? Pai asta este suspendare sau e vacanta? Se alege praful de tara…uite unde se duc banii!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.