Ne-am saturat!

Ne-am saturat!

by July 25, 2011 2 comments

Ne-am saturat! Asa nu mai poate continua! Romania a devenit raiul manifestarilor extremiste ale ungurilor de pretutindeni, tara tuturor posibilitatilor in organizarea a fel de fel de manifestari nationaliste si pretentii revarsarde ale descendentilor lui Attila. La noi in tara se coace reunificarea asa zisei Ungarii Mari( care, vorbind istoric nu a existat decat sub dualismul austro-ungar – 1866-1916), se organizeaza comemorarea crimnalului de razboi Miclos Horthy, se defileaza in uniforme neo-naziste. In tara noastra suntem jigniti in fel si chip, ba la nu stiu ce aniversare a zilelor maghiarimii de pretutindeni , ba la sarbatorirea unui fascist maghiar, ba la asa zisa zisa Scoala de vara de la Balvanyos. In Ardeal se fac antrenamentele politice ( si nu numai) pentru revizuirea granitelor Romaniei.

Aici ungurii vorbesc despre unificarea natiunii maghiare, despre acordarea dreptului de vot la Budapesta pentru ungurii cu dubla cetatenie, despre legalizarea limbii maghiare, despre autonomia largita si autoguvernarea pe criterii etnice. Iar noi, romanii nu facem nimic.

Stam cu mainile in san. Ne-am asezat frumos la umbra discursurilor asa zisilor intelectuali de la Bucuresti care sustin de 20 de ani incoace ca ungurii nu pot fura pamantul Ardealului, ca granitele nu pot fi modificate si orice reactie romaneasca este catalogata drept extremism. Ne este frica sa luam pozitie fata de infatuarea si aroganta de tip Laszlo Tokes, pentru ca suntem scosi din sfera discursului politic si taxati ca fiind vadimisti. Mai mult, politicienii nostri, mici la sfat, nu-i intereseaza. Nu-i intereseaza ca oficiali de la Budapesta, de la prim-ministru, pana la ministrii de externe sau reprezentanti ai puterii, de dreapta sau de extrema dreapta, defileaza prin Ardeal si incita populatia maghiara la nerespecatarea legilor romanesti. Care au fost reactiile autoritatilor de la Bucuresti cand fundamentalistii maghiari, de pretutindeni au defilat prin Tinutul Secuiesc si l-au comemorat pe criminalul de razboi, Miclos Horthy, care a ucis mii de romani si evrei in Ardealul ocupat in timpul celui de al doilea razboi mondial?

De ce nimeni dintre asa zisii intelectuali romani nu au reactionat si nu au vorbit despre pogromul romanesc din Nord-Vestul Ardealului si despre crimele abominabile de la Ip si Trasnea? Nici macar comunitatea evreiasca nu a condamnat aceste manifestari total ilegale de pe teritoriul romanesc- legea spune clar ca orice evenimente publice de tip fascist sunt in afara legii.

Societatea romaneasca este in adormire. Suntem la pamant. Ne irosim valorile intr-un stupid razboi politic – putere contra opozitie, pro sau contra Basescu. De dragul ramanerii la guvernare, unii politicieni le fac pe plac extremistilor maghiari care cer in fiecare zi mai mult si mai mult. Ne pierdem identitatea si nu ne pasa. Ramanem o tara golita de continut.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
  1. ION
    #1 ION 30 July, 2011, 05:39

    ROMANI AU UN CUVINT -BATUL-.NU EXISTA NICI-O LEGE PE ACEASTA PLANETA
    CARE SA INTERZICA FOLOSIREA LUI IMPOTRIVA EXTREMISTILOR!! TREBUIE FOLOSIT!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.