Tata Motors vrea sa investeasca pe platforma Nokia

Tata Motors vrea sa investeasca pe platforma Nokia

by February 5, 2012 0 comments

Grupul auto indian Tata Motors este in negocieri cu autoritatile judetului Cluj pentru o posibila investitie in parcul industrial Tetarom 3, a declarat seful CJ Cluj, Alin Tise care a facut si in trecut declaratii pe subiect. In aprilie 2011 Tise spunea ca se poarta discutii cu grupul Tata pentru o investitie de zeci de milioane de euro, indienii nu au confirmat in mod explicit interesul pentru tara noastra, insa seful grupului declara in august anul trecut ca Europa de Est este o zona in care ar putea deschide unitati de productie.

 

“CJ Cluj este in discutii si negocieri cu reprezentantii Tata Motors pentru deschiderea unei investitii. Aceste discutii vor continua in perioada urmatoare. Reprezentantii companiei au vizitat deja amplasamentul Parcului Industrial Tetarom 3. Nu pot oferi informatii privind valoarea investitiei sau numarul locurilor de munca preconizate”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, citat de Mediafax.

Compania si-a manifestat inca de anul trecut interesul pentru o eventuala investitie in Cluj. Astfel, Tise declara in aprilie 2011 ca Tata Motors “tatoneaza” judetul pentru un proiect care s-ar ridica la “zeci de milioane de euro”.

Compania indiana care vinde cea mai ieftina masina din lume vrea sa-si extinda productia si ia in calcul deschiderea unor uzine in Europa de Est si Indonezia, la adunarea generala a actionarilor.

In parcul industrial de la Jucu s-au anuntat recent doua investitii: una facuta deproducatorul de electrocasnica DeLonghi care cumpara halele Nokia si una a germanilor de la Bosch care vor investi 77 milioane de euro si vor primi ajutor de stat.

Tata Motors a devenit cunoscuta pentru lansarea Nano, cea mai ieftina masina din lume, care desi costa sub 3.000 de euro s-a vandut extrem de slab chiar si in India. In Europa Tata Motors.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.