La Educatie se instaleaza un imbogatit din afacerile cu statul. Ioan Mang, smecherul de la Oradea

La Educatie se instaleaza un imbogatit din afacerile cu statul. Ioan Mang, smecherul de la Oradea

by May 6, 2012 0 comments

Victor Ponta renunta la Corina Dumitrescu si are o noua propunere pentru Educatie: senatorul PSD de Bihor Ioan Mang. Nici acesta nu este insa tocmai in regula. Si-a cladit o avere frumusica din contractele primite de la diverse institutii ale statului. Asadar, elevii au un nou model, devii bogat numai daca ai legaturile care trebuie. Potrivit declaratiilor sale de avere si interese postate pe site-ul Senatului, Ioan Mang detine actiuni direct sau prin intermediul sotiei, fiului si fiicei sale la trei companii: SC DEC SRL Oradea, Tricotaje SA Ineu, SC Tipografia GrafX SRL Oradea, SC Key Ticket Solutions SRL.
SC DEC SRL Oradea (produse softweare, licente antivirus, comercializare calculatoare), unde actionari sunt senatorul si sotia, a incheiat in 2010 si 2011 contracte cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bihor, Primaria Oradea, Primaria orasului Stei, Curtea de Apel Oradea, OTL RA (transport local Oradea), in valoare de 45.000 lei.
De asemenea, Key Ticket Solutions SRL (furnizare echipamente IT), unde asociat este fiul senatorului, Ioan Alexandru Mang, a primit trei contracte de la Primaria orasului Stei, Universitatea Politehnica Timisoara si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, cu o valoare cumulata de aproape 100.000 lei.
Si Tipografia GrafX SRL Oradea (actionari sunt sotia si fiica Ghiorghisor Claudia Alina) a incheiat contracte cu Primaria orasului Stei si Curtea de Apel Oradea, pentru 28.000 lei.
La capitolul avere, Ioan Mang se mandreste cu patru terenuri in Oradea, trei case, peste 60.000 lei in conturi bancare dar si doua credite luate de la BRD si Banca Transilvania de 45.000 euro si 115.000 lei.

In anul 2010, Ioan Mang a castigat 60.000 lei salariu de la Senat, 47.000 lei de la Universitatea din Oradea, unde este profesor universitar, iar sotia sa, Gerda Erica Mang a castigat 51.000 lei ca profesor la aceeasi universitate si alti 3.360 lei din activitatea de cercetare pe baza unei conventii incheiate cu SC Ro&Co soft SRL Oradea

CV Ioan Mang
Ioan Mang este din 2003 profesor universitar la Universitatea Oradea, la Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei – catedra Calculatoare. In perioada 1999-2003 a fost conferentiar, iar in 1990 – 1999 a fost Sef de lucrari la aceasta universitate. In 1985 – 1990 a fost Cercetator stiintific la Institutul de Proiectari Automatizari, iar in perioada 1983 – 1985 a fost inginer angajat al I.I.R.U.C. Bucuresti – fil.Oradea, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Senatului.
Din 2000 pana in prezent este vicepresedinte al Consiliului National al IMM-urilor – Bihor.
In 1998 obtine titlul de Doctor inginer pe specialitatea calculatoare. In 1983 obtine licenta de Inginer, specialitatea Calculatoare, la Facultatea de Automatizari si Calculatoare a Universitatii Politehnice din Timisoara.
Din 2007 este Membru al Asociatiei pentru Ingineria Calculatoarelor si Tehnologia Informatiei din Romania. Activitate publicistica: 8 carti de specialitate (IT), peste 80 de articole publicate in reviste de specialitate (IT),

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.