Adrian Nastase, condamnat definitiv la doi ani de puscarie. Premiera in justitia romaneasca

Adrian Nastase, condamnat definitiv la doi ani de puscarie. Premiera in justitia romaneasca

by June 20, 2012 0 comments

Un complet format din cinci judecatori de la Curtea Suprema, condus chiar de presedintele acestei instante, Livia Stanciu, a decis in unanimitate condamnarea fostului premier Adrian Nastase la doi ani inchisoare cu executare in dosarul Trofeul calitatii. Decizia este definitiva si va fi pusa imediat in executare, iar Nastase va fi incarcerat. Desi i-a admis in parte recursul si a schimbat incadrarea juridica, instanta a mentinut pedeapsa aplicata de Curtea de Apel Bucuresti.

Condamnari cu executare au primit si ceilalti inculpati din dosar: fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, a luat 6 ani, Marina Popovici – 5 ani, Bogdan Popovici – 6 ani, Diana Gasparovici – 5 ani.

Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea “Trofeul calitatii in constructii” a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase.
De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat. Organizatoarea simpozionului incriminat a fost Irina Jianu, inspectorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii, functie in care a fost numita ca urmare a relatiilor la nivel inalt pe care le avea in PSD, sustin anchetatorii. Taxele de participare au fost de cinci milioane de lei vechi pentru persoanele fizice (curca 125 de euro la acea data) si 15 milioane de lei vechi (aproape 400 de euro la acea data) pentru cele juridice. In total, s-a strans suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.