Un fost ofiter DIE s-a autointutulat administrator public pe judetul Dambovita pana in 2017

Un fost ofiter DIE s-a autointutulat administrator public pe judetul Dambovita pana in 2017

by June 20, 2012 0 comments

Marin Antonescu, securistul numarul 1 al judetului Dambovita nu se da plecat de la conducerea judetului Dambovita. El, in complicitate cu fostul sef al consiliului judetean, Florin Popescu (PDL) si-a semnat un act aditional prin care isi prelungeste calitatea de  administrator public pana in 2017. Potrivit documentul, nimeni nu va avea dreptul, timp de 5 ani de zile sa-i schimbe biroul de la etajul 1 aflat in sediul consiliului judetean,  dar nici secretara. Daca cineva va vrea sa-l dea afara din functie, va trebui sa suporte consecintele: plata de despagubiri reprezentand contravaloarea salariului sau pana in februarie 2017.

Antonescu, declarat de CNSAS ca turnator al Securitatii, a ocupat functia de ofiter al Directiei de Informatii Externe pe vremea lui Ceausescu, la ambasada Romaniei din Belgia ( 1987-1990). A ocupat aceasta functie in perioada cand Traian Basescu era seful Agentiei Navrom din Anvers (Belgia). A fost vicepresedinte al CJ Dambovita la in februarie 2012, mana dreapta a lui Florin Popescu ( sef al CJ si presedinte al filialei PDL Dambovita), cand a fost numit administrator public. Fiica sa, Oana Antonescu este europarlamentar PDL, buna prietena cu Elena Basescu.

Antonescu a fost numit administrator al judetului anul acesta, pe 24 februarie. Actul aditional de prelungire pana in 2017 a calitatii de administrator public pe numele lui Marin Antonescu   a fost pritocit la CJ Dambovita,  la doua zile dupa alegerile locale( pe 12 iunie),  dupa ce biroul electoral judetean il anunta oficial pe Florin Popescu ca a pierdut alegerile, ( in speta sefia consiliului judetean) in dauna lui Adrian Tutuianu (PSD).

Cu alte cuvinte, Florin Popescu, in calitate de proaspat perdant al alegerilor, semneaza un act prin care ii prelungeste colegului sau de partid mandatul de administrator al judetului. Potrivit actului aditional, autointitulatul administrator public, Marin Antonescu “are dreptul de a detine un birou propriu (birou si antecamera individualizate in anexa cu nr. 7 si 8 la etajul 1), precum si secretara”. “Nici biroul, nici secretara nu vor putea fi schimbate fara acordul scris al administratorului public”, se spune in actul additional semnat de Florin Popescu si Marin Antonescu.

O alta clauza a actului aditional prevede ca “revocarea, concedierea sau eliberarea din functie, din motive ce nu pot fi imputate direct administratorului public, poate fi facuta numai cu aprobarea consiliului judetean,producandu-se oficial numai dupa plata unor daune-interese egale cu contravaloarea a 24 de salarii lunare brute”. “In cauza neplatii daunelor-interese mentionate si numai in urma acordului administratorului public, exprimat in scris, acesta va putea fi despagubit lunar, pe intreaga perioada de valabilitate a contractului, respectiv pana la 9.02.2017, cu contravaloarea unui salariu net, pe fiecare luna pana la data respectiva”, se mai arata in actul aditional.

Pretentiile financiare absurde, pe spatele banului public,  cuprinse in acest document,  continua: “ In cazul eliberarii din functie in urma modificarii organigramei si desfiintarii postului de administrator public inainte de 9.02.2017, daunele-interese vor putea fi platite administratorului public, numai sub forma de despagubiri lunare cu contravaloarea unui salariu net, pe fiecare luna ramasa pana la 9.02.2017”. Mai mult, in actul adtional se mai arata ca “administratorul public se bucura de prevederile legale impotriva oricarei discriminari pe motive de apartenenta sau convingeri politice, neputand fi concediat sau revocat din functie”.

Act aditional Nr. 1 la contractul de management.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.