USL solicita 100 de sectii de votare in plus pe Litoral pentru participantii la Stufstock si Liberty Parade

USL solicita 100 de sectii de votare in plus pe Litoral pentru participantii la Stufstock si Liberty Parade

by July 17, 2012 0 comments

Biroul Electoral Central a transmis prefectului de Constanta, spre solutionare, solicitarea USL de infiintare a circa 100 de sectii de votare suplimentare pe litoral, Radu Mazare motivand ca in lipsa acestora ar fi privati de dreptul de a vota participantii la Liberty Parade, Stufstock sau Jessie J, informeaza Mediafax. In solicitarea adresata BEC, semnata de catre presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, si presedintele PNL Constanta, Gheorghe Dragomir, se precizeaza ca se are in vedere faptul ca “numarul turistilor pe litoral la fiecare sfarsit de saptamana pe perioada vacantei de vara depaseste, conform estimarilor MDRT, 140.000”.“Consideram ca este imperios necesar sa se suplimenteze numarul sectiilor de votare de pe litoral unde sunt inregistrate unitati cu un total de peste 1.000 de locuri de cazare”, sustin semnatarii.

“Fara organizarea unui numar de aproximativ 100 de sectii de votare in localitatile Constanta, Mangalia, Navodari, Eforie, Costinesti, Limanu, toti turistii care se vor afla pe litoral vor fi privati de dreptul constitutional de a-si exprima optiunea la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei”, motiveaza USL in adresa inaintata BEC.

In sustinerea solicitarii, Mazare si Dragomir precizeaza ca, pe langa actiunile din calendarul turistic “Litoral 2012”, in Mangalia se va desfasura evenimentul Liberty Parade, “unde se estimeaza ca vor participa 60.000 de persoane”, in statiunea Vama Veche se va desfasura Stufstock, “unde se estimeaza ca vor participa 20.000 de persoane”, iar in Mangalia va fi concertul lui Jessie J in 28 iulie, la care se estimeaza participarea a 10.000 de persoane.

In plus, USL mentioneaza ca la zilele orasului Navodari se estimeaza participarea a circa 10.000 de persoane, “unde vor participa si alte persoane in afara celor cazate pe litoral”.

Solicitarea USL a fost inaintata de BEC spre “competenta solutionare” catre prefectul judetului Constanta, Bogdan Hutuca.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.