UNPR face parte oficial din Uniunea Social Liberala. USL va avea liste comune la parlamentare

UNPR face parte oficial din Uniunea Social Liberala. USL va avea liste comune la parlamentare

by August 31, 2012 0 comments

Începând cu sesiunea parlamentară de toamnă, Uniunea Naţională pentru Progresul României activează ca parte integrantă a Uniunii Social Liberale, anunţă formaţiunea lui Gabriel Oprea, printr-un comunicat.”UNPR şi PSD formează Alianţa de Centru Stânga, alianţă încheiată în conformitate cu voinţa politică a celor două partide şi cu respectarea procedurilor prevăzute de lege. Alianţa de Centru Stânga reprezintă pilonul social al USL, reunind cele mai consistente opţiuni de centru-stânga din spectrul politic românesc”. UNPR consideră că “această coagulare a forţelor de stânga va consolida Uniunea Social Liberală, va contribui la o mai bună guvernare, va întări politicile şi măsurile sociale, în special cele luate pentru creşterea nivelului de trai, va favoriza dialogul social şi va asigura stabilitatea României, în acord cu interesul naţional”.

UNPR aminteşte că “a demonstrat întotdeauna că este un partener corect care îşi respectă integral toate angajamentele asumate” şi că “încă de la fondare, progresiştii au optat pentru stabilitate politică şi guvernamentală şi au impus o serie de măsuri pentru protejarea persoanelor cu venituri mici puternic afectate de criza economică globală”.

“Din luna mai a acestui an, după demiterea Guvernului Ungureanu şi încetarea existenţei coaliţiei, UNPR a continuat să acţioneze pentru stabilitate politică luând decizia de a sprijini guvernul USL condus de Victor Ponta. Motivaţia acestui gest politic a fost dublă. Pe de o parte, Uniunea Social Liberală era singura formaţiune parlamentară capabilă să garanteze stabilitatea politică a României – obiectivul politic central al UNPR – şi să asigure guvernarea ţării, în condiţiile în care doar USL avea forţa de a coagula o majoritate în Parlament. Pe de altă, UNPR a dorit să acorde susţinere unui premier de centru-stânga capabil să genereze un program de guvernare echilibrat, bazat pe politici social-liberale”, mai arată sursa citată.

“UNPR merge mai departe împreună cu PSD, partenerul ideologic natural, şi îşi va păstra conduita corectă şi responsabilă de până acum, precum şi iniţiativele sociale care vor fi agreate la nivelul Alianţei de Centru Stânga şi la nivelul Uniunii Social Liberale”, conchid cei de la UNPR.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<