Ca intr-un film SF:o ploaie de meteoriti a provocat distrugeri masive si victima umane in Rusia

Ca intr-un film SF:o ploaie de meteoriti a provocat distrugeri masive si victima umane in Rusia

by February 15, 2013 0 comments

O ploaie pietre cauzata de dezintegrarea unui meteorit deasupra regiunii Urali, a provocat vineri explozii violente in stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali si unor regiuni din centrul Rusiei, explozii al caror suflu a spart ferestrele unor imobile din mai multe localitati, scriu agentiile ruse citand autoritati si martori, potrivit Mediafax. Ploaia de meteoriti a provocat panica si a ranit aproximativ 50 de persoane.
Guvernatorul regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici, a anuntat vineri ca circa 1.000 de persoane au fost ranite in urma ploii de meteoriti din Ural, relateaza AFP.

“Numarul celor raniti este in jur de 950”, a declarat guvernatorul.

Un bilant precendent anuntat peste 500 de raniti in regiune, majoritatea din cauza cioburilor de sticla provenite de la ferestrele sparte de unda de soc, dupa ce informatele initiate anuntau in jur de 250.

Filiala locala a Ministerului rus de Interne informeaza ca peste 250 de persoane au fost ranite, dintre care trei grav, de ploaia de meteoriti din regiunea rusa Urali, informeaza agentia Interfax, citata de AFP.

Potrivit purtatorului de cuvant al ministerului, “informatiile indica in acest moment peste 250 de raniti, dintre care trei grav”. Reprezentantul ministerului a precizat ca s-au inregistrat pagube in sase orase din regiune.

“Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzand partial in straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul si au cazut in zone putin populate din regiunea Celiabinsk”, a anuntat filiala locala a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta intr-un comunicat dat presei.

Potrivit aceleiasi surse, suflul exploziei a spulberat ferestre “de la etajele superioare ale unor imobile”.

Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anuntat aproximativ 50 de raniti. “Potrivit unor informatii preliminare, 50 de persoane au primit ingrijiri pentru traumatisme”, a anuntat el. Ministerul a anuntat anterior ca patru persoane au fost ranite de cioburi de sticla.

Inregistrari video postate de catre locuitori pe Internet surprind meteoriti incandescenti pe cer, la mica altitudine, traiectoria lor parand sa indice o coliziune apropiata cu solul. In alta inregistrare, locuitori, dintre care unii au iesit din casa pe jumatate dezbracati, observa acelasi fenomen ce se produce deasupra imobilului in care locuiesc, in timp ce se aud explozii.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<