ICR: Protestul de la Paris, comportament scandalos sub influenta alcoolului

ICR: Protestul de la Paris, comportament scandalos sub influenta alcoolului

by March 22, 2013 0 comments

Institutul Cultural Roman afirma ca persoanele care au protestat joi la standul Romaniei de la Salonul de Carte de la Paris nu sunt altceva decat “un grup de cinci tineri, aflati sub influenta alcoolului”, tineri care ar fi “cunoscuti pentru comportamentul lor scandalos in comunitatea romaneasca” din capitala Frantei. “Pentru cateva minute, un grup de cinci tineri, aflati sub influenta alcoolului, au protestat in fata pavilionului romanesc, declarand ca lupta fata de ‘politizarea ICR’. Printre cei care s-au declarat jigniti de comportamentul acestora s-a numarat si Serge Celibidache, dar si alti membri ai comunitatii romanesti din Paris”, se arata in comunicatul ICR.

“Tinerii purtau masti cu chipurile lui Gabriel Liiceanu, Mircea Cartarescu, Neagu Djuvara si Andrei Plesu si Victor Ponta. Acestia sunt cunoscuti pentru comportamentul lor scandalos in comunitatea romaneasca din Paris, dupa cum a declarat doamna Alexandra Barrault, profesoara la o universitate pariziana”, se arata intr-un comunicat postat vineri pe site-ul institutiei.

ICR afirma ca “nume de marca ale culturii romane si franceze au luat cu asalt joi standul Romaniei, tara invitata de onoare la editia din acest an a Salon du Livre”.

Potrivit sursei citate, cultura si literatura romana au fost reprezentate de nume precum Norman Manea, Serge Celibidache, fiul marelui dirijor roman Sergiu Celibidache, Matei Visniec, Eugen Simion, George Banu, Ana Blandiana, Stelian Tanase, Mircea Dinescu, Ileana Malancioiu, Gabriela Adamesteanu, Mircea Martin, Eugen Uricaru, Ion Muresan, Nicolae Manolescu, Solomon Marcus, Ioan S Pop, Marta Petreu, Dinu Flamand sau Lucian Boia.

ICR adauga ca, potrivit organizatorilor, “in ziua de deschidere a Salonului peste o mie de persoane au vizitat standul Romaniei”.

Standul Romaniei a fost vizitat si de presedintele Frantei, Francois Hollande.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.