Dan Sova: Companii foarte mari din lume si-au manifestat interesul pentru autostrada Transilvania

Dan Sova: Companii foarte mari din lume si-au manifestat interesul pentru autostrada Transilvania

by April 23, 2013 0 comments

dan_sova_foto_google.ro[1]Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, a declarat la emisiunea “Jocuri de Putere” de la Realitatea TV , că după 30 aprilie vor fi demarate procedurile pentru concesionarea tronsoanelor din autostrada Transilvania. Şova a precizat că o serie de companii foarte mari din lume şi-au manifestat interesul pentru această autostradă.

“Pe 30 aprilie se încheie negocierile cu Bechtel. Atunci vom şti dacă ne intelegem cu privire la modalitatea de inchidere a contractului sau dacă avem poziţii divergente. Indiferent de situaţie, ea va fi prezentată Guvernului şi făcută publică. După 30 aprilie, vom începe procedurile pentru a concesiona cele 9 tronsoane – cel mai important e Suplacu de Barcău- Borş din punctul meu de vedere – pentru a găsi investitori privaţi sa contracteze în sistem de concesiune (…) Până acum au fost companii foarte mari din lume care şi-au manifestat interesul de concesiune a unor tronsoane sau interesul pentru întreaga autostradă Transilvania”, a declarat Şova, menţionând însă că ultima variantă nu e realizabilă.

În urmă cu aproape două luni, premierul Victor Ponta declara că este esenţial pentru România să fie continuată construcţia Autostrăzii Transilvania, o soluţie de finanţare a proiectului început în 2004 fiind parteneriatul public-privat. Ponta preciza că pentru ca Autostrada Transilvania să intre pe procedurile de parteneriat public-privat trebuie încheiat contractul cu Bechtel pentru că, altfel, “nu se poate găsi o altă soluţie de finanţare”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.