Traian Basescu se duce la Chisinau: Un bun prilej sa-i felicitam pe moldoveni la ei acasa

Traian Basescu se duce la Chisinau: Un bun prilej sa-i felicitam pe moldoveni la ei acasa

by November 29, 2013 0 comments

TRAIAN BASESCU - PETROMPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că “trece” şi pe la Chişinău, la întoarcerea de la Vilnius, pentru o discuţie cu preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, menţionând totodată că ambasada României la Chişinău organizează sărbătorirea Zilei Naţionale, cu peste 1.000 de invitaţi.”Trec şi pe la Chişinău, pentru o discuţie cu preşedintele Republicii Moldova. Facem o escală la Chişinău, înainte de Bucureşti.Astăzi, Ambasada României de la Chişinău organizează sărbătorirea Zilei Naţionale, vor fi peste o mie de invitaţi. Şi e o bună oportunitate să mergem să îi felicităm pe moldoveni la ei acasă şi să le spunem că îi aşteptăm cu drag în Uniunea Europeană, dar nu îi aşteptăm pasiv, îi ajutăm atât cât putem, ca să avanseze pe acest drum”, a spus Băsescu, în conferinţa de presă organizată la finalul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Administraţia Prezidenţială a transmis vineri şi programul vizitei de lucru a preşedintelui Traian Băsescu în Republica Moldova.

Astfel, în jurul orei 16.30, la Aeroportul Internaţional Chişinău, şeful statului urmează să susţină o declaraţie de presă comună cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, iar, de la ora 17.20, la Condriţa, la reşedinţa prezidenţială, sunt programate convorbiri tête-à-tête cu preşedintele R.Moldova.

În jurul ora 18.15, la Hotelul Leogrand din Chişinău, şeful statului are programată participarea la recepţia oferită de Ambasada României în Republica Moldova cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Republica Moldova a parafat, vineri, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Președintele Traian Băsescu a declarat, la Vilnius, că “UE a trecut Prutul”, el menţionând însă că “drumul este lung pentru Republica Moldova” către Uniunea Europeană.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.