Continua instabilitatea politica: Victor Ponta a preluat interimatul la Finante

Continua instabilitatea politica: Victor Ponta a preluat interimatul la Finante

by February 19, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Premierul Victor Ponta a preluat interimat ministerul Finantelor, iar Constantin Nita – ministerul Economiei, dupa demisiile inregistrate oficial ale ministrilor liberali Daniel Chitoiu si Andrei Gerea. Intr-un comunicat oficial al Guvernului se arata ca Ponta a avut o discutie cu Crin Antonescu, in care liderul liberal ar fi refuzat sa faca alte propuneri de ministri decit cele stabilite in forul conducator al PNL – respectiv Klaus Iohannis ministru la Interne si vicepremier.

Crin Antonescu ar fi refuzat si numirea unor ministri liberali interimari la Finante si Economie, se arata in comunicatul Guvernului.

Reamintim ca USL a intrat intr-o criza profunda dupa cu conducerea PNL a decis inlocuirea a patru ministri, miza majora fiind propunerea primarului de Sibiu Klaus Iohannis ca ministru de Interne si vicepremier. PSD a refuzat propunerea PNL, conditionind-o de crearea unui nou post de vicepremier pentru liderul PC, Daniel Constantin. PNL  la rindul sau a refuzat compromisul, iar ca raspuns PSD, PC si UNPR au creat USD – o noua alianta politica al carei scop declarat este participarea la europarlamentare cu liste comune.

In ultima escaladare a conflictului politic, Crin Antonescu a cerut marti seara desfiintarea USD si acceptarea lui Klaus Iohannis ca ministru de Interne si vicepremier.

Comunicatul oficial al Guvernului:

Primul ministru a luat act de demisiile ministrilor Chitoiu si Gerea si a inaintat Presedintelui Romaniei, dupa consultari in USL, propuneri pentru ocuparea interimara a celor doua pozitii de ministri

Primul-Ministru al Guvernului, domnul Victor Ponta, a discutat astazi cu ministrii demisionari Daniel Chitoiu si, respectiv, Andrei Gerea si, in urma discutiei, a luat act de demisiile celor doi.

Pentru functionarea stabila si eficienta a Guvernului, primul ministru a avut o convorbire cu presedintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat sa fie inaintate cele patru propuneri de ministri liberali pentru ministerele in discutie, dar propunerea a fost respinsa de catre presedintele Crin Antonescu, care a motivat ca nu doreste sa intre in contradictie cu deciziile interne ale PNL.

Ulterior, primul ministru Victor Ponta i-a solicitat presedintelui Crin Antonescu sa propuna doi ministri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finantelor Publice si, respectiv, la Ministerul Economiei. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat si in acest caz sa faca vreo propunere din partea PNL.

Pentru asigurarea functionarii in conditii normale a acestor ministere foarte importante, Primul Ministru a desemnat doua propuneri pentru ocuparea interimara a acestor pozitii, pe care le va inainta spre aprobare Presedintelui Romaniei.

Este vorba de preluarea de catre primul ministru, Victor Ponta, a conducerii interimare a Ministerului Finantelor Publice si de catre domnul Constantin Nita a conducerii interimare a Ministerului Economiei.

Guvernul Romaniei considera necesara evitarea cu responsabilitate a oricarei disfunctionalitati in actul de guvernare si evitarea transmiterii unui mesaj care sa afecteze credibilitatea institutiilor publice si care sa genereze confuzii in mediul economic si social.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.