Municipiul Satu Mare participa la competitia Capitala Earth Hour Romania

Municipiul Satu Mare participa la competitia Capitala Earth Hour Romania

by March 27, 2014 0 comments

imagesCAGIGGDLLa iniţiativa primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, Primăria municipiului participă în acest an alături de alte oraşe din ţară la Competiţia pentru Capitala Earth Hour România, o întrecere între oraşele din România organizată în contextul campaniei Earth Hour 2014, potrivit Gazeta de Nord-Vest. Programată pentru 29 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.

Anul acesta, Competiţia pentru Capitala Earth Hour invită oraşele reprezentate de primării, instituţii de învăţământ, ONG-uri şi asociaţii locale, centre culturale, biblioteci, muzee sau galerii, să organizeze acţiuni şi evenimente diverse pentru comunităţile lor în decurs de o lună: Luna Earth Hour. La final oraşul care se va remarca prin acţiuni variate şi cu impact în comunitate şi cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câştiga titlul de Capitală Earth Hour. Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 15 aprilie.

Municipiul Satu Mare a fost înscris anul acesta în marea competiţie de către Primărie împreună cu Asociaţia ACT 4U care au pregătit un program divers pentru susţinerea campaniei. Pentru a creşte şansele de a câştiga titlul de “Capitala Earth Hour 2014”, Colegiile Naţionale “Ioan Slavici”, “Doamna Stanca”, “Mihai Eminescu” sau liceele “Eliza Zamfirescu” şi “Nicolae Steinhardt” se implică cu un program vast de activităţi prin expoziţii de pictură pe sticlă cu teme ecologice, coafuri din deşeuri reciclabile, proiecţii de filme, machete, lecţii de astronomie şi astrofizică, sesiuni de informare, campanie de informare cu privire la importanţa conservării mediului, buletine informative la radio, concursuri de proiecte cu tematici ecologice, concurs de desene pe tema conservării mediului, obiecte de artă din materiale reciclabile şi altele.

Începând cu data de 27 martie în incinta Primăriei va putea fi vizitată o expoziţie de machete cu tematică ecologică realizată de elevii Colegiului Ioan Slavici. “Pentru data de 29 martie invităm sătmărenii să participe la o serie de programe artistice pentru a sărbători Ora Pământului. În intervalul orar 20.30-21.30 se va sista iluminatul public în zona Pietonală Coposu – P-ţa 25 Octombrie, se vor lansa lampioane biodegradabile, vor avea loc concerte acustice, picturi pe faţă, expoziţii foto cu tematică ecologică şi alte activităţi pentru comunitatea sătmăreană”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Satu Mare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.