Jose Manuel Barroso: Europa este divizata in ceea ce privește criza ucraineană

Jose Manuel Barroso: Europa este divizata in ceea ce privește criza ucraineană

by May 9, 2014 0 comments

jose-barroso_1482191c[1]Statele din Uniunea Europeană fac eforturi pentru a ajunge la un consens asupra abordării față de criza din Ucraina, în pofida condamnării pe scară largă a acțiunilor Rusiei, a afirmat vineri, la Florența, președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, transmite Reuters.

Barroso, care își va încheia în curând cel de-al doilea mandat la conducerea executivului UE, a spus că actuala criză ucraineană reprezintă cea mai mare amenințare pentru securitatea Europei după căderea Zidului Berlinului, cu un potențial de destabilizare mai mare decât războaiele din Balcani din anii ’90.

El a menționat că țările europene au decis să susțină Ucraina și să arate că acțiunile Rusiei trebuie să aibă consecințe, dar a precizat că structurarea unui răspuns unitar față de Moscova ‘încă este în desfășurare’, date fiind diferențele de opinie între țările membre ale Uniunii Europene. ”Și, să fim cinstiți, aceasta este problema”, a adăugat Barroso.

Șeful executivului comunitar, care s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin de cel puțin 20 de ori în timpul mandatului său și a vorbit deseori la telefon cu acesta, a spus că ambiția liderului de la Kremlin de a strânge relațiile cu unele țări foste republici ale Uniunii Sovietice pentru a crea o nouă uniune eurasiatică se află la originea actualei crize din Ucraina.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.