Vladimir Putin primește în regim operativ informații despre situația din sud-estul Ucrainei

Vladimir Putin primește în regim operativ informații despre situația din sud-estul Ucrainei

by May 2, 2014 0 comments

putinPreședintele Rusiei, Vladimir Putin, primește în regim operativ toate informațiile privind evoluția situației din sud-estul Ucrainei, în contextul declanșării operațiunilor de către armata ucraineană, implicarea forțelor armate, precum și a aviației militare, a anunțat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează ITAR-TASS, citata de Agerpres.

‘Anterior, în timpul vizitei sale la Minsk, Putin a calificat o asemenea posibilă operațiune drept ‘acțiune criminală”, a amintit Peskov. ‘Din păcate, modul în care evoluează situația confirmă această caracterizare’, a spus secretarul de presă al președintelui rus.

Peskov a precizat că în ajunul operațiunii, în sud-estul Ucrainei a fost trimis, la ordinul lui Putin, reprezentantul său special Vladimir Lukin, pentru a purta negocieri pe marginea eliberării observatorilor internaționali arestați anterior. ‘După demararea operațiunilor (de către autoritățile de la Kiev), partea rusă nu poate stabili legătura cu Lukin’, a subliniat Peskov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, operațiunea declanșată de Kiev la Slaviansk a distrus practic ultima speranță privind acordurile de la Geneva. ‘De fapt, în timp ce Rusia întreprinde acțiuni pentru dezescaladarea și reglementarea conflictului, regimul de la Kiev a inițiat bombardarea de către aviația militară a localităților civile, distrugând practic ultima speranță privind viabilitatea acordurilor de la Geneva’, a spus Peskov.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<